Færre bookinger end sidste år – hoteldirektør frygter endnu en katastrofal sommer

Horesta vil have flere udenlandske turister til København, men politikerne kan ikke love, at man vil bløde op på restriktionerne.

Drømmen om at indhente det forsømte fra sidste sommers coronakrise er ved at fordufte på hotel Copenhagen Plaza i centrum af København.

For der er masser af ledig plads i ordrebogen her kort før det, der plejer at være højsæsonen for udenlandske turister.

- Vi står med en belægningsprocent på 5-10 procent - selv sidste år med seks-dages reglen var det højere, så den er decideret katastrofal, siger Hoteldirektør og landechef, Ligula Hospitality Group, Frederik Møller, til TV 2 Lorry.

Han havde ellers håbet, at sommeren i år kunne indhente bare en lille smule af alt det, hotellet tabte sidste år.

- Jeg føler, at håbet er ude. Der skal ske store ændringer, og det skal være nu, men jeg er bange for, at det er for sent, siger han.

Langt fra normale tilstande

Normalt plejer hotellet nemlig at få reservationerne 2-3 måneder i forvejen, så sommeren tegner ikke godt, og sådan ser det ud på mange hoteller - især her i københavnsområdet, lyder det fra hotellernes og restaurationernes brancheforening, Horesta.

- Vi ligger stadig meget langt fra normale tilstande, og vi mangler i særdeleshed de udenlandske turister, som vi især er afhængige af i Københavnsområdet, lyder det fra politisk chefkonsulent hos Horesta, Kristian Nørgaard.

Og det er der specielt én grund til, mener han, Danmark er nemlig mere restriktiv med udenlandske turisters indrejse end andre EU-lande.

Her i Danmark kræver myndighederne, at der er under 50 smittede pr. 100.000 indbyggere i turisternes hjemland, hvis de skal undgå at gå i isolation ved ankomsten til Danmark.

Men lige nu anbefaler EU's ministerråd, at EU-landene sætter grænsen ved 75 smittede per 100.000 indbyggere,

Flere lande åbner mere op

Og samtidig åbner EU for turister udenfor fra andre lande rundt om i verden, hvis de har gyldigt vaccine-pas.

- Hvis man skal i karantæne, så lægger man altså ikke ferien i Danmark. Flere af de andre EU-lande begynder allerede nu at åbne for, at du kan komme ind uden karantæne, nærmest uanset hvor du kommer fra i EU, og der er vi altså nødt til at følge trop, hvis vi ikke skal tabe kapløbet om turisterne til sommer, siger Kristian Nørgaard.

Men selv om men gerne vil se på problemet hos socialdemokraterne, så vil man ikke love, at grænsen sættes op lige foreløbig.

- Det kan jeg ikke garantere på nuværende tidspunkt, fordi i sidste ende er det jo helt afhængigt af, hvordan det her udvikler sig. Mentalt synes vi jo, at coronaen er overstået, vi har ikke været igennem den tredje bølge. Men der er altså nogle lande, der slås med den tredje bølge, og det skal vi jo passe på, at vi ikke skal udsættes for, fordi det kommer til at få en endnu hårdere effekt på erhvervene, lyder det fra partiets Beskæftigelses- og Turismeordfører, Henrik Møller.

Hos Horesta mener man dog, at vi er mere end forsigtige nok i Danmark.

- Vi har i den grad taget anbefalingerne om både afstand og håndhygiejne til os. Men samtidig skal man jo huske, at mange EU-lande er langt foran Danmark i vaccinationen, siger Kristian Nørgaard.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik