Fælledparken omdannes til festivalplads med 20.000 deltagere under Tour de France

En såkaldt cykelfestival med navnet FestiVélo i Fælledparken er en del af et stort anlagt værtskabsprogram, når København danner ramme om Tour de France-starten til sommer.

Når verdens største cykelløb og den tredjestørste tilbagevendende sportsbegivenhed i verden efter OL og VM i fodbold slår landevejen forbi Danmarks hovedstad ved sommerens imødesete grand départ, barsler Københavns Kommune med en større festival, der skal ledsage cykelløbet.

Fælledparken, hvor Tour de France-rytterne drøner igennem på løbets første etape, er udset til at danne ramme om en såkaldt cykelfestival med navnet FestiVélo med 20.000 forventede gæster over de første to dage i juli måned.

Samtidig vil kommunen holde den 13 kilometer lange enkeltstartsrute i København lukket for trafik dagen efter Tour-starten og omdanne ruten til hovedstadens midlertidigt bredeste cykelstisystem, når cyklister får mulighed for at prøve kræfter med den aflukkede rute under titlen Tour de København.

Det fremgår af et punkt på Københavns Kommunes økonomiudvalgsmøde den 15. marts på Rådhuset.

- Jeg glæder mig helt enormt til, at hele byen samler sig om Touren og til at vise København frem for alle de mange besøgende og tv-seere, der kigger med. Og så er jeg utrolig stolt over det event-program, vi nu lancerer, der blandt andet byder på cykelfestival og cykelløb for alle, der har lyst til at prøve kræfter med Tour-ruten, udtaler Sophie Hæstorp Andersen (S), overborgmester i Københavns Kommune.

Politikerne i Københavns Kommune skal fortsat nikke godkendende til de to begivenheder, men den beslutning ventes dog at være en formalitet, da der er bred politisk opbakning til Tour de France-starten.

(Artiklen fortsætter efter faktaboksen.)

Tour de France-starten i København 2022

Storskærm og bilfri lørdag

De to nyeste tilføjelser lægger sig på hjul af andre fanaktiviteter op til og under cykelløbet. Blandt andet har Tour-arrangøren ASO samt det danske grand départ-selskab allerede offentliggjort holdpræsentation i Tivoli onsdag den 29. juni samt en såkaldt fanpark på Kongens Nytorv, der også indvies samme dag.

Cykelfestivalen FestiVélo kommer dog til at tilbyde noget andet.

Mens programmet endnu ikke er fastlagt endeligt, kan kommunen dog røbe, at tiltag som storskærmsvisning af cykelløbets første to etaper, koncerter og talks er på tegnebrættet.

FestiVélo, som har gratis adgang, kommer til at indtage et større område af Fælledparken mellem Øster Allé, Fælledsøen og Café-Pavillonen.

Den løber af stablen sideløbende med Tour de Frances første to etaper fra København og Roskilde fredag den 1. juli og lørdag den 2. juli. Fredag er der åbent fra klokken 12 til 22, mens der lørdag er aktiviteter fra klokken 09 til klokken 22.

Folkecykelløbet Tour de København finder sted om lørdagen umiddelbart inden etapestarten fra Roskilde. Her kan cyklister stige på – eller dreje fra – den aflukkede rute flere steder i byen mellem klokken 09 og 12.

(Artiklen fortsætter efter billedet.)

TourDeFranceKort-3
Foto: Grafik: Mia Cassens - TV 2 Lorry

Stort trafikalt spil mikado i vente

Tour de France-starten i Danmark finder sted i weekenden den 1. til den 3. juli og indledes med en enkeltstart om fredagen i København. Anden etape går fra Roskilde til Nyborg, mens tredje etape køres fra Vejle til Sønderborg.

I ugen op til selve cykelløbet vil Tour de France dog præge især København og hovedstadsområdet.

Allerede fra mandag den 27. juni vil der været afspærret for trafik ved Rådhuspladsen og langs H.C. Andersens Boulevard. Den omtalte enkeltstartsrute rundt i byen spærres af fra midnat natten til fredag og åbnes først ud på eftermiddagen søndag.

Sådan bliver trafikken i København påvirket under Tour de France


Spørg Os - Afstemning

Spørg Os - Formular

Valg til Folketinget