Få overblikket: Sådan forløber Royal Run i Hovedstaden

Mere end 36.000 løbeglade folk har indtil videre tilmeldt sig løbet i København – men der er stadig plads til flere.

Søndag er ruterne til årets Royal Run blevet offentliggjort.

Det store løb afholdes 12. september flere steder i landet, men størst bliver det i Hovedstaden, hvor mere end 36.000 løbere stiller til start på de forskellige distancer.

Starten går fra området omkring Nyhavnsbroen i indre København, og målstregen er igen i år inde på Amalienborg Slotsplads, hvor man måske kan få et glimt af den royale familie, enten på løberuten eller på balkonen.

Vanen tro løber Kronprins Frederik med på 10 kilometer-distancen, og mon ikke flere af de royale medlemmer også løber med. Tidligere år har Kronprinsesse Mary og blandt andre Prins Christian snøret løbeskoene.

Tidligere på ugen viste vi her på TV 2 Lorry en kort video af, hvordan kronprinseparret netop træner til løbet - en video, der i øvrigt var optaget af prins Vincent.


Aflyst sidste år

Royal Run blev første gang afholdt i 2018 i forbindelse med Kronprins Frederiks 50-års fødselsdag, og det blev en brølenden succes. i 2019 var løbet igen arrangeret, mens der sidste år blev holdt en ufrivillig pause på grund af coronapandemien, der som bekendt gjorde at alle større events blev aflyst.

Men nu er løbet altså tilbage. På landsplan er knap 75.000 løbere tilmeldt Royal Run. Der er stadig ledige startnumre på alle distancer. Tilmelding sker på royalrun.dk

Se hele ruten her.

Ruten til Royal Run 2021
Ruten til Royal Run 2021
Foto: Royal Run