Få overblikket: Her får du de fedeste Tour De France-oplevelser

Cykelløbet Tour de France bevæger sig gennem Danmark fra 1. til 3. juli. Nu er organisationen bag og landets trafikselskaber klar med interaktive kort, der skal hjælpe dig til at få den bedst mulige tour-oplevelse.

Det varer ikke længe, før 176 af verdens allerbedste cykelryttere smører kæden, spænder hjelmen og lyner den berygtede lycradragt op for at begive sig ud på verdens hårdeste cykelløb, Tour de France.

Selvom titlen er Frankrig rundt, så går starten i Danmark - nærmere bestemt København - den 1. juli. Herfra bevæger cykelrytterne sig 384 kilometer tværs gennem landet, inden de slutter af i Sønderborg den 3. juli.

Cykelløbet kommer til at påvirke trafikken i perioder, og derfor er landets trafikselskaber gået sammen om at lave en hjemmeside med en oversigt over fanzoner og særlige udsigtspunkter, hvorfra man kan se karavanen, udbruddet eller feltet rulle forbi. 

(Artiklen fortsætter efter faktaboksen.)

Fanzoner i TV 2 Lorrys sendeområde

Hold dig orienteret om trafikken

Herfra kan man så finde sin rejse via offentlig transport, oplyser Din Offentlige Transport (DOT) i en pressemeddelelse.

- På tværs af alle landets trafikselskaber har vi skabt en hjemmeside, som gør det nemt og hurtigt at finde ud af, hvordan man nemmest kommer til og fra cykelløbet, uanset om man pendler med det offentlige til daglig, eller om man er i Danmark for allerførste gang, siger Rune Jon Jensen, der er sekretariatschef for DOT, i pressemeddelelsen.

(Artiklen fortsætter efter faktaboksen.)

Gode råd til trafikanter, beboere eller tilskuere i København i Tour-ugen:

Rejser du ikke med offentlig transport - eller er du ligeglad med cykelløbet - så har arrangøren bag den danske tour-start Grand Départ Copenhagen Denmark I/S mandag lanceret en hjemmeside, hvor man for hver Tour-by kan se, hvordan trafikken bliver påvirket i forbindelse med Tour de France.

- Vi (er, red.) glade for at kunne lancere et trafikunivers, så man kun behøver lede efter svar ét sted, inden man tager ud og ser Tour de France eller drager på ferie, forklarer Ida Bigum Nielsen, der er direktør for Grand Départ Copenhagen Denmark I/S.

På Vejdirektoratets hjemmeside, trafikinfo.dk, kan du danne dig et overblik over allerede planlagte vejspærringer i forbindelse med Tour de France. 

Her kan både tilskuere og øvrige trafikanter planlægge, hvordan de bedst kommer frem i bil. Det er også her, de kan orientere sig om den aktuelle trafiksituation på statsvejene før, under og efter cykelløbet.