Få det fulde overblik: Sådan kan du være med til at fejre Vingegaard i Hovedstaden

Der er lagt op til den helt gule cykelfest, når Jonas Vingegaard og hans sejr i Tour de France onsdag fejres i København. Her får du overblikket over, hvordan du kan deltage.

Det begyndte med en holdpræsentation i Tivoli, der gav selv den firedobbelte Tour-vinder Chris Froome gåsehud.

Herefter fulgte tre etaper i Danmark, hvor de mange danske tilskuere og den gode stemning udløste international omtale.

Og på de franske veje hev de danske ryttere fire etapesejre hjem, inden Jonas Vingegaard søndag kunne lade sig hylde som dansk Tour-vinder på Champs-Élysées i Paris.

Onsdag bliver der bundet en sløjfe på den danske cykelsucces i årets Tour de France, når Jonas Vingegaard bliver hyldet i København.

Klokken 12.15: Paradekørsel gennem København

Fejringen tager sin begyndelse, når Vingegaard lidt efter klokken 12.00 forlader Københavns Lufthavn. Damarks Cykle Union oplyser, at det ikke vil være muligt at tage imod Jonas Vingegaard i lufthavnen, da han ikke kommer via ankomsthallen.

Det vil det i stedet være kort tid efter, når han i åben bil kører gennem København og mod Københavns Rådhus. Optoget vil begynde omkring klokken 12.15 i krydset mellem Tårnbyvej, Saltværksvej og Amager Landevej.

Her kører Jonas Vingegaard i åben bil ad Amagerbrogade, Christmas Møllers Plads og Torvegade. Dernæst kører optoget over Knippelsbro, ad Vindebrogade og Stormgade.

Efterfølgende drejer optoget ned ad H.C. Andersens Boulevard og ind på Rådhuspladsen

På kortet nedenfor kan du se hele ruten. (Artiklen fortsætter under kortet.)

Kort
Foto: Grafik: Anna Clara Ingemann-Hansen

Klokken 13.00: Fejring på Rådhuspladsen

Efter paradekørslen gennem København vil Jonas Vingegaard blive hyldet for sin præstation i Tour de France på Københavns Rådhus, hvor han forventes at ankomme klokken 13.00.

Her vil den stå på taler og rådhuspandekager. 

Blandt andet vil Københavns overborgmester, Sophie Hæstorp Andersen (S), erhvervsminister Simon Kollerup (S) og formand for Dansk Cykle Union, Henrik Jess Jensen, holde tale.

Omkring klokken 13.45 vil Jonas Vingegaard træde ud på balkonen og lade sig hylde af de fremmødte fans.

Også tourdeltagerne Mads Pedersen, Kasper Asgreen, Michael Mørkøv og Christopher Juul-Jensen forventes at træde ud på balkonen og lade sig hylde, oplyser Københavns Kommune i en pressemeddelelse

Klokken 16.00: Hyldest i Tivoli

Senere onsdag - nærmere bestemt klokken 16.00 - vil Vingegaard og en række af de øvrige danske Tour de France-ryttere blive hyldet i Tivoli.

Her vil de blive modtaget af Tivoli-Garden og kendte tv-værter, som vil styre fejringen på scenen.

Den franske ambassadør Christophe Parisot vil også sige nogle ord, og så vil både Søs Fenger og Saveus spille musik. Fejringen forventes at slutte omkring klokken 17.30.

Tivoli oplyser, at der vil blive plads til op mod 25.000 mennesker, og at adgang vil ske efter ’først til mølle-princippet”. Derfor opfordres gæster til at komme i god tid.

(Artiklen fortsætter under billedet.)

Der var store jubelbrøl og en rørt Jonas Vingegaard, da han sidst satte sine ben i Tivoli. Det var i forbindelse med den officielle holdpræsenttion forud for Tour de France den 29. juni 2022.
Der var store jubelbrøl og en rørt Jonas Vingegaard, da han sidst satte sine ben i Tivoli. Det var i forbindelse med den officielle holdpræsenttion forud for Tour de France den 29. juni 2022.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Historisk dansk Tour

Da Jonas Vingegaard søndag blev kronet som vinder af årets Tour de France, var det afslutningen på en historisk dansk udgave af Tour de France.

Ikke alene lykkedes det cykelrytteren fra Glyngøre at sikre sig den samlede sejr og den prikkede bjergtrøje.

De danske cykelryttere sikrede sig også fire danske etapesejre i årets løb, hvilket ikke er sket tidligere.

Jonas Vingegaard sikrede sig sejren på 11. og 18. etape af det franske cykelløb, mens Magnus Cort og Mads Pedersen kunne lade sig hylde som vindere af henholdsvis 10. og 13. etape. 

Allerede mandag var forberedelserne til fejringen af Jonas Vingegaard så småt begyndt rundt omkring i Hovedstaden. Se eller gense indslaget nedenfor.

Forberedelserne til fejringen af tour-vinderen Jonas Vingegaard er i fuld gang. Det kommer til at blive en kæmpe folkefest