Endnu en politiker forlader Alternativet i København til fordel for et andet parti

Badar Shah stopper samtidig i Borgerrepræsentationen, fordi han gerne vil give Alternativet muligheden for at beholde sit mandat.

Alternativet i København må atter vinke farvel til en af deres profiler.

Badar Shah har i dag har meldt ud, at han melder sig ud af Alternativet og stopper i Københavns Borgerrepræsentation.

32-årige Badar Shah blev ved kommunalvalget i 2017 valgt ind i Københavns Borgerrepræsentation for Alternativet med 2.077 personlige stemmer. 

Nu har han så valgt at stoppe som aktiv lokalpolitiker og melder sig samtidig ind i Enhedslisten.

- Igennem årene har jeg måttet indse, at mine og Alternativets politiske prioriteter er for forskellige. Mine politiske holdninger er bedre repræsenteret i Enhedslisten,” siger Badar Shah i en pressemeddelelse.

Han uddyber over for TV 2 Lorry, at de politiske forskelligheder blandt andet omhandler Alternativets valg af borgmesterpost.

- Jeg mener, at Alternativet burde have gået efter at tage et større ansvar på beskæftigelses- og integrationsområdet, siger Badar Shah med henvisning til den borgmesterpost, som Venstre fik forhandlet sig frem til med Cecilia-Lonning Skovgaard på posten.

Alternativet fik i stedet kultur- og fritidsborgmesterposten, som Franciska Rosenkilde nu bestrider.

Badar Shar har selv været medlem af Beskæftigelses- og Integrationsudvalget. Han forklarer, at han ikke er nær så grøn i sine politiske holdninger som resten af Alternativet,

- Jeg er nok mere rød og synes mine holdninger passer bedre hos Enhedslisten, siger han.

Alternativet bevarer mandat

Badar Shah stopper samtidig i Borgerrepræsentationen, fordi han gerne vil give Alternativet muligheden for at beholde sit mandat. Partiet har allerede mistet to af de seks mandater, som det fik ved seneste kommunalvalg i 2017.

Afhopperne tæller den tidligere kultur- og fritidsborgmester Niko Grünfeld og Kåre Traaberg Schmidt. Sidstnævnte meldte sig i stedet ind i det nu hedegangne parti Fremad, som i sin tid blev stiftet af tidligere medlemmer af Liberal Alliance Simon Emil Ammitzbøll-Bille og Christina Egelund.

- Jeg kunne godt beholde pladsen. Men ét er, hvad loven siger, noget andet er etik. Og så er Enhedslisten faktisk det eneste parti, der ikke modtager mandater fra andre partier. Hvilket kun forstærker min tro på, at i Enhedslisten er ny politisk kultur ikke bare noget man siger, det er noget, man gør, siger Badar Shah.

Erstattes af 'Fattigrøven'

Det bliver ifølge Badar Shar Alternativets Troels Chrstian Rasmussen, der overtager hans plads i borgerrepræsentationen. 

Flere vil måske huske Troels Chrstian Rasmusse for at føre kommunal valgkamp i 2017 under sloganet "En fattigrøv på rådhuset".

Badar Shar håber på forståelse fra dem, der har stemt på ham.

- Jeg håber, at alle, der har stemt på mig, forstår at jeg ikke stopper mit politiske arbejde, blot fordi jeg trækker mig fra Borgerrepræsentationen. Jeg har forsøgt at bidrage så meget, jeg kan, til at København bliver en bedre by for os alle sammen. Og det arbejde fortsætter uden for rådhusets mure, siger han i  pressemeddelelsen.

Men du har fået mere end 2.000 personlige stemmer. Nogle af disse har nok også været en stemme på Alternativet og dets partiprogram. Hvad vil du sige til de vælgere?

- Jeg vil sige, at jeg stadig står fast ved min integritet, holdninger og politiske analyser, siger Badar Shah til TV 2 Lorry.

32-årige Badar Shah er uddannet cand.jur og arbejder ved siden af sit politiske arbejde i Skat.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

penge skat

Gaveregn: Alle ansatte i kommune belønnes med 1000 kroner

20201019-130444-2-1920x1280we

Tidligere overborgmester Frank Jensen starter konsulentfirma

20200122-103312-A-1920x1281we

Hvem tør gå først? Partier bag forslag om at droppe valgplakater i København

20190704-114409-5-1920x1338we

Politikere vil have lattergas på forbudsliste

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere