Endnu en dansker smittet med coronavirus

En person, der er blevet undersøgt på Rigshospitalet, er det andet bekræftede tilfælde af COVID-19 i Danmark.

Foto fra Hvidovre Hospital, hvor en ledende oversygeplejerske på infektionsmedicinsk afdeling ifører sig det beskyttelsesudstyr. Arkivfoto. Foto: Ida Marie Odgaard - Ritzau / Scanpix

En person, der er blevet undersøgt på Rigshospitalet, er det andet bekræftede tilfælde af COVID-19 i Danmark.

Det oplyser Sundhedsstyrrelsen i en pressemeddelelse fredag eftermiddag.

Rigshospitalet har analyseret en halspodning fra patienten og kan i dag bekræfte, at prøven var positiv for coronavirus.

Læs også Danmarks første coronasmittede: - Det er fuldstændig surrealistisk

Personen kom hjem fra skiferie i Norditalien den 15. februar og blev syg med hoste, feber m.v. tre dage efter sin hjemkomst.

Vedkommende henvendte sig til egen læge i går, den 27. februar, og blev henvist til undersøgelse på Rigshospitalet.

- Vores strategi er fortsat, at vi hurtigt inddæmmer smittespredningen ved at diagnosticere COVID-19 og behandle patienten under isolation, samtidig med at vi opsporer og håndterer de personer, der har haft tæt kontakt med de smittede, siger Sundshedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, i pressemeddelelsen.

Læs også Ekspert: Derfor bør du ikke være bange for at dø af Coronavirus

Sygehuset vil være i daglig kontakt med personen, og Styrelsen for Patientsikkerhed har sat vedkommende i hjemmeisolation med daglig tæt kontrol.

Styrelsen for Patientsikkerhed er samtidigt gået i gang med at opspore personer, der kan have været i tæt kontakt med patienten.

TV 2-ansat er første smittede dansker

Torsdag blev det første danske smittetilfælde bekræftet. Det drejer sig om Jakob Tage Ramlyng, der er ansat på TV 2. Han er lige nu i hjemmekarantæne efter at være blevet testet positiv for coronasmitte på Roskilde Sygehus.

Jakob Tage Ramlyng lagde billedet, hvor han får taget mundskrab på Roskilde Sygehus, op på Facebook onsdag eftermiddag. Foto: Privatfoto

TV 2-medarbejderen opholdt sig sammen med sin familie i sidste uge på skiferie i Chiesa i Valmalenco i provinsen Sondrio i det nordlige Italien, der i flere regioner har oplevet en stigning i antallet af smittetilfælde siden weekenden.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik