En epoke er slut: Kendt dansk auktionshus kommer på udenlandske hænder

Efter 75 år i familiens varetægt er Bruun Rasmussen Kunstauktioner solgt til et af verdens førende auktionshuse Bonhams, der blandt andet holder til i London, New York, Los Angeles, Paris og Hongkong.

Siden 1948 har har familien Bruun Rasmussen solgt kunst, design, antikviteter, smykker, armbåndsure og samlerobjekter fra auktionssalen i Bredgade 33 i København.

I de 75 år, der er gået, har virksomheden i familiens varetægt udviklet sig til en dansk institution, men nu er det tid til at afhænde virksomheden, så den bliver bedre rustet til fremtiden.

Det oplyser Bruun Rasmussen Kunstauktioner i en pressemeddelelse.

- Jeg har netop slået det største og mest skelsættende ”hammerslag” i Bruun Rasmussens historie med salget til Bonhams, siger bestyrelsesformand Jesper Bruun Rasmussen.

Salg skal løfte virksomheden

Han beskriver Bonhams som "et af verdens førende auktionshuse for kunst, samlerobjekter, klassiske luksusbiler og smykker". Af den grund tillader han sig også at være stolt over, at familiens virksomhed er attraktiv hos det verdenskendte auktionshus, som forhåbentlig kan tage Bruun Rasmussens Kunstauktioner mod nye højder.

- At have ført an i auktionshusets begivenhedsrige rejse i så mange år er et privilegium, og jeg ser nu frem til, at vi bliver en del af den fortsatte færd mod endnu større horisonter.

Forhåbningen er, at Bruun Rasmussens Kunstauktioner får adgang til en større international kundekreds, ligesom virksomhedens kunder kan se frem til at få glæde af Bonhams' store netværk af specialister inden for alverdens kunstområder, lyder det.

Bonhams historie går helt tilbage til 1793, og i dag opererer de fra auktionshuse i blandt andet London, New York, Los Angeles, Paris og Hongkong. Nu kommer de også til at være til stede i Danmark, og det skal man ikke kimse af, siger Bonhams danske bestyrelsesformand, Hans-Kristian Højsgaard:

- Jeg har længe beundret Bruun Rasmussen. Auktionshuset er en institution, der er vævet ind i hjertet af den danske nation. Som dansker giver dette køb mig derfor en særlig personlig glæde. Samtidig styrker det Bonhams strategi om at være verdens førende lokale auktionshus.

Alt er som det plejer - næsten

Selvom Bruun Rasmussen nu er på udenlandske hænder, så er familien stadig at finde i auktionshuset på Bredgade og på hovedkontoret i Nordhavn. 

Det bliver også familien, der fortsat indtager auktionspodiet med Arne Bruun Rasmussens originale auktionshammer, når der skal sælges kostbare kunstværker, designklassikere og sjældne antikviteter.

Heller ikke virksomhedens navn kommer til at ændre sig markant, afslører Jesper Bruun Rasmussen:

- Det er også en glæde at kunne afsløre, at vi beholder navnet Bruun Rasmussen Kunstauktioner med tilføjelsen "– Part of the Bonhams Network",_

_


Mest læst i dag

Se flere

Kultur

60_percent

playBørn og gartnere skal passe lokale juletræer år efter år i smart, bæredygtig løsning

Hugo Helmig

Hugo Helmig er død

Uffe Weng - Ritzau Scanpix

Ikonisk grillbar sat til salg efter 42 år - derfor takker ejerne af

tffuyu9hy

playFørst fandt de en lårbensknogle, så en kæbe: Mose-offer fra oldtiden gravet op i Nordsjælland


København


Forsiden lige nu

Se flere