Flere elever smittet på folkeskole og gymnasium

En elev fra en skole på Amager er blevet smittet med coronavirus. Fire elever fra Ordrup Gymnasium er også smittede.

En elev fra 7. klasse på Højdevangens Skole på Amager i København er blevet testet positiv for coronavirus. På skolen går klassetrinene syvende, ottende og niende.

Derfor er en række elever, undervisere og pædagoger også her blevet sendt hjem i en uge, fremgår det af et opslag fra skolens leder på Aula søndag.

Skoleleder Tobias Malmgren oplyser mandag til TV 2, at skolens ledergrupper vurderede, at de nære kontakter var hele klassen. Han oplyser, at der er gode retningslinjer fra kommunens Børne- og Ungeforvaltning.

- Men meget er også overladt til ledelserne på de enkelte skoler, og det er fint, fordi der så også er et rum for ledelse, siger han.

Elever og lærere må komme tilbage på skolen, når en test viser, at de ikke er smittet med coronavirus.

Tobias Malgren oplyser, at skolen var i kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed søndag.

Flere smittede på gymnasium

Derudover er fire elever fra Ordrup Gymnasium nord for København smittet med coronavirus. Det skriver Ekstra Bladet.

"Vi har fire elever, hvoraf de tre slet ikke har været i skole og den fjerde kun kortvarigt. I sidstnævnte tilfælde er nære kontakter hjemme og afventer testresultat, før de må komme igen", skriver rektor, Søren Helstrup, i en mail til Ekstra Bladet.

Ingen elever eller klasser er endnu sendt hjem i karantæne efter råd fra Styrelsen for Patientsikkerhed, oplyser rektoren til eb.dk.

"Ifølge Styrelsen for Patientsikkerhed er det kun tætte kontakter, der skal testes og hjemsendes, så længe det drejer sig om enkeltstående tilfælde, så det henholder vi os til", lyder det fra rektoren.

Flere institutioner med smittede

Højdevangens Skole er ikke den eneste offentlige institution i Hovedstadsområdet, der er ramt af smitte.

Søndag lukkede Roskilde Kommune Trekroner Børnehus på ubestemt tid, efter det lørdag kom frem, at en central ansat er testet positiv for coronavirus.

Derudover er Privatskolen Busses Skole i Gentofte er blevet lukket ned, efter en medarbejder er blevet testet positiv for coronavirus.

I sidste uge udskød Borupgaard Gymnasium i Ballerup sin åbning, da en lærer var blevet testet positiv for coronavirus. Da alle lærere var fysisk samlet i sidste uge for at forberede sig på det nye skoleår, har de alle fået besked på at lade sig teste.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

20200723-153222-l-1920x1280we.jpg

Godt nyt for ældre: Nu kan flere blive testet i eget hjem

testcenter

playVestegnen hårdt ramt af corona – nu åbner et fast testcenter

Plejehjem

Endnu en kommune rammes af besøgs-restriktioner - se forbuds-listen her

Julemarked

Julemarkeder må aflyse på stribe: Se her, hvor der stadig er åbent

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere