Efter vikartjans: Nu går hun efter borgmesterpost i København

Enhedslistens 57-årige gruppeformand Karina Vestergård Madsen vil være borgmester i København.

I 2019 sad Karina Vestergård Madsen i lige godt fire måneder i teknik- og miljøborgmesterstolen på Københavns Rådhus. Hun var vikar for den sygemeldte Ninna Hedeager Olsen.

Nu vil hun have mere.

For Ninna Hedeager Olsen har tidligere meddelt, at hun ikke genopstiller, og 57-årige Karina Vestergård Madsen har netop meldt sig som kandidat. Det bekræfter hun over for TV 2 Lorry.

Enhedslisten skal udpege kandidater og borgmesterkandidater ved en urafstemning i januar, og Karina Vestergård Madsen vil ikke på forhånd lægge sig fast på, hvad det er for en københavnsk borgmesterpost, hun stiler efter - og om det ligefrem er overborgmesterposten, der er målet.

Sikkert er det, at Enhedslisten satser på at udfordre den socialdemokratiske politik i hovedstaden.

- Det gælder for eksempel det sociale område.  Serviceniveauet på det sociale område ligger i København langt under niveaeuet for andre storbyer i Danmark. I København sparer vi år for år. Og mens andelen af indberetninger på sager om børn og unge stiger, så uddeler man ikke flere penge på området, det går ikke, siger hun.

Lavere bebyggelsesprocent

Hun peger også på sit parti som udfordrer af socialdemokraternes politik på særligt de grønne områder. Enhedslisten vil gå langt længere for at begrænse biltrafik og for at fastholde grønne områder i eksisterende bebyggelser - og for at der skal etableres grønne områder i nye bebyggelser. Et af dem kan blive Jernbanebyen, der ligger klos op ad Vesterbro - et i dag ubebygget jernbaneareal.

- Her skal vi have en bebyggelsesprocent, der er meget lavere end det, vi ellers ser. Og så skal området være bilfrit og have plads til kuturinstitutioner, fastslår Karina Vestergård Madsen.

Hun er ikke tilhænger af den model, der har været brugt på de store udvidelser af København hidtil - og som også er aktuel, når det kommende Lynetteholm skal etableres og udvikles.

- Modellen med By og Havn, der sælger grunde så dyrt som overhovedet muligt for for eksempel at finansiere metro, tror vi ikke på - man kan ikke bygge sig til billigere boliger. Og det er en menneskeret at have en bolig, siger hun og peger i samme forbindelse på, at byen skal have flere ungdomsboliger, seniorboliger og såkaldt skæve boliger til for eksempel hjemløse.

Både store og små institutioner

Den københavnske politiker understreger, at hun også vil kæmpe for, at byen ikke kun skal have store institutioner -  borgerne skal også kunne vælge mindere institutioner til deres børn

- Vi tror ikke på stordriftsfordele som løsning, siger hun og tilføjer:

- Det vigtige for mig er, at den grønne omstilling og kampen for velfærd skal gå hånd i hånd. Det ene må ikke udelukke det andet.

Enhedslisten vælger kandidater til stemmesedlen ved en urafstemning i januar. Og når de er fundet og for alvor indleder valgkampen - mod blandt andre Socialdemokratiet, så bliver det med Sophie Hæstorp Andersen - nuværende formand for Region Hovedsatgaden - som modstander i kampen om overborgmesterposten.

Hvis altså Enhedslisten beslutter sig for åbenlyst at gå efter den.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik