Efter test på ny metro: Nu kører det første tog på Cityringen igen

M4’s sammenkobling med M3 og den følgende testkørsel er forløbet uden problemer, lyder det fra Metroselskabet.

- Vores arbejde er at sikre vores passagerer god og rettidig offentlig transport, så det gjorde selvfølgelig ondt, at vi måtte lukke en hel linje i to uger, lyder det fra metrochef Henrik Plougmann Olsen. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Efter to uger med metrobusser er det nu snart atter muligt at køre med Cityringen igen.

Således kan de mange tusinde daglige pendlere og andre besøgende i København fra mandag den 27. januar klokken 00.00 stige på en af Cityringens 17 stationer og tage turen rundt i hovedstaden under jorden. 

Det oplyser Metroselskabet i en pressemeddelelse. 

Læs også Metro Service afviser forslag om længere holdetider

Cityringen - også kaldet M3 - har været lukket for passagerer siden 12. januar, fordi linjen skulle kobles sammen med M4 Nordhavn, der i samme periode er blevet testkørt. 

God test

Det hele er forløbet planmæssigt, oplyser Henrik Plougmann Olsen, administrerende direktør i Metroselskabet, i en pressemeddelelse. 

Læs også To måneder efter metroens åbning er flere stationer ikke færdige

- Vores arbejde er at sikre vores passagerer god og rettidig offentlig transport, så det gjorde selvfølgelig ondt, at vi måtte lukke en hel linje i to uger. Heldigvis sker den slags yderst sjældent, og i det her tilfælde har det været for at kunne blive klar til at koble endnu en metrolinje på vores system, siger metrochefen.

Læs også Café var nabo til metro-byggeri: Skifter navn og logo for at lokke metro-kunder i biksen

- Arbejdet med at teste og koble M4 sammen med M3 er gået efter planen, så vi er klar til at byde vores passagerer tilbage på M3 Cityringen i løbet af natten til mandag. Mange tak til alle vores passagerer for den store forståelse og tålmodighed vi er blevet mødt med under arbejdet med testkørslen, siger Henrik Plougmann Olsen.

M4 Nordhavn vil efter endt testkørsel åbne 28. marts.

  Foto: Mia Cassens/TV 2 Lorry

Fakta om M4

 • Metrolinjen M4 kører fra de to nye stationer Orientkaj og Nordhavn via Østerport, Marmorkirken, Kongens Nytorv, Gammel Strand, Rådhuspladsen frem til København H.
   
 • Linjen vil frem til åbningen af Sydhavnsafgreningen i 2024 have i alt disse 8 stationer – herefter udvides linje M4 med yderligere 5 stationer på afgreningen fra Cityringen til Sydhavn.
   
 • Åbningen af M4 betyder, at frekvensen af afgange bliver dobbelt så høj mellem Østerport og København H. I myldretiden vil der på denne strækning være afgang i hver retning hvert halvandet minut.
   
 • M4 forventes at åbne lørdag den 28. marts 2020, såfremt myndighederne har givet den endelige tilladelse til at køre med passagerer på strækningen.
   
 • Med åbningen af M4 får metronettet i København tilføjet de to stationer Orientkaj og Nordhavn, så det samlede antal metrostationer er 39.
   
 • For at sikre en god start på testkørslen på linje M4, blev linje M3 Cityringen lukket fra den 12. januar. M3 Cityringen ventes som planlagt at åbne for passagerer igen natten til mandag den 27. januar.
   
 • De to stationer Nordhavn og Orientkaj vil betjene cirka fem mio. passagerer om året i 2025, og linje M4 ventes desuden at have en positiv effekt på passagertallet på M3, da linjen sikrer dobbelt så mange afgange på strækningen mellem Østerport og København H.

 TV 2 Lorry var med, da den nye metrolinje blev testkørt i sidste uge:

01:10

Kort nyt.

Luk video

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik