Efter store protester: Ørestad-elever kan blive

Beslutningen om at udflytte op til 250 elever fra Ørestad Skole har medført store protester. Nu er afgørelsen lavet om, og eleverne kan blive i nærheden af deres nuværende skole.

Forældre til elever på Ørestad Skole på Amager kan ånde lettet op. 

Efter lang tids tovtrækkeri med kommunen er det nu besluttet, at deres børn ikke alligevel skal flytte i lokaler, der ligger fire kilometer fra deres nuværende skole. 

- Det er jo en god og glædelig nyhed, siger Marie Aimée, der formand for skolebestyrelsen på Ørestad Skole.

Distance og pladsmangel skabte bekymring 

Københavns Kommune traf i slutningen af 2019 beslutningen om, at de tre ældste klassetrin i Ørestad efter sommerferien skulle undervises i pavilloner ved Amager Fælled Skole, der ligger fire kilometer fra Ørestad Skole. 

Beslutningen blev taget, da man på grund af et voksende antal elever på Ørestad Skole begyndte at få pladsmangel og dermed måtte finde nye måder at huse eleverne på.  

TV 2 Lorry har tidligere fortalt, hvordan den tidligere afgørelse har skabt panderynker hos forældre af frygt for blandt andet manglende faglokaler og et dårligere social liv på grund af den fire kilometers distance til pavillonerne. 

Nu skal eleverne alligevel ikke flytte i pavilloner, og de får lov til at blive tæt på deres vante omgivelser. Skolen skal nemlig i stedet leje Ørestad Gymnasium lokaler i Fields.

- Det er jo det, vi gerne vil. Vi vil jo gerne have, vores børn bliver i Ørestaden. For os er det vigtigst, de er tæt på skolen, så de kan bevare deres sociale netværk og deres sociale foretagender, siger Marie Aimée. 

Efter lang tids tovtrækkeri med kommunen er det nu besluttet, at de ældste elever på Ørestad Skole alligevel ikke skal flytte i lokaler, der ligger fire kilometer fra deres nuværende skole. 
Efter lang tids tovtrækkeri med kommunen er det nu besluttet, at de ældste elever på Ørestad Skole alligevel ikke skal flytte i lokaler, der ligger fire kilometer fra deres nuværende skole. 

Flere løsninger afvist

For Ørestad-forældrene har det været en lang kamp for at ændre den politiske beslutning. 

De har flere gange fremlagt alternative løsninger til genhusningen af eleverne for politikerne. Blandt andet har de haft foreslået at bygge barakker over en kanal ved skolen.

Alle deres foreslag er blevet afvist af kommunen - indtil nu. 

Børne- og Ungdomsborgmester Jesper Christensen (S) glæder sig over løsningen og roser især gymnasiet for at have tilbudt en løsning.

- Vi var nødt til at finde en løsning på, hvad der skulle ske efter sommeren 2020. Derfor er det super dejligt, at man lokalt i Ørestaden nu har sagt, at man kunne hjælpe fra gymnasiets side, siger han og tilføjer:

- Bedre sent end aldrig. Det her er en super god løsning.

Amager Fælled Skole jubler også

Ikke kun på Ørestad Skole er man begejstrede.

Den nye afgørelse bliver også taget godt imod på Amager Fælled Skole. 

De har blandt andet været bekymret for, at de mange ekstra elever ville give store kapacitetsproblemer.

- Det er en dejlig løsning for alle parter. Vi er glade for, at vi ikke skal have yderligere 250 elever, siger Anders Anderskov, formand for Amager Fælled Skoles skolebestyrelse.