Efter stenkast mod danske bilister ved Ystad: Justitsministeren retter henvendelse til Sverige

Justitsminister Nick Hækkerup retter nu henvendelse til sin svenske kollega for at komme til bunds i de mange stenkast mod danske bilister.

Onsdag blev tre danske biler ramt af stenkast på motorvejen E65 i nærheden af Ystad i Sverige. Dermed er det samlede antal stenkast mod danske biler på strækningen oppe på 50 siden midten af april. 

De mange stenkast mod danske biler får nu justitsminister Nick Hækkerup (S) til at reagere. 

I en skriftlig kommentar til TV 2 Lorry erklærer han sig 'alarmeret' over de mange episoder.

- Jeg er alarmeret over beretningerne om, at danske billister udsættes for systematiske stenkast i Sverige. Stenkast mod kørende biler er vanvittigt og direkte livsfarligt, og når et så stort antal danske bilister rammes, så giver det anledning til dyb bekymring, lyder det fra Nick Hækkerup, der samtidig oplyser, at udviklingen nu får ham til at rette henvendelse til den svenske justitsminister.

Voldsom stigning i sager

- Jeg vil derfor nu tage kontakt til den svenske justitsminister. Min forventning er, at svensk politi tager episoderne alvorligt og efterforsker dem grundigt og til bunds, så vi kan få stillet gerningsmændene til ansvar og stoppe deres livsfarlige handlinger. 

Det første stenkast mod danske bilister skete i midten af april, og størstedelen af dem er sket på E65 i nærheden af Ystad, hvor mange danske bilister kører mellem København og Bornholm. 

Mandag var der registreret omkring 15 episoder, hvilket fik Rigspolitiet til at advare danske bilister, der kører i området. Men siden da er antallet af stenkast altså vokset til 50. 

I de fleste sager er der ikke sket personskade, men ved en af episoderne den 19. maj blev en 70-årig mand fra Sjælland ramt i venstre side af ansigtet og fik alvorlige skader på tænderne og det ene øje.