Efter nye coronatiltag: FCK vil udsætte derbykamp mod Brøndby

FCK anbefaler ikke at gennemføre søndangens kamp mod Brøndby IF, hvor 12.000 har købt billet.

FCK anbefaler at udsætte deres kommende kamp mod Brøndby IF.

Det skriver fodboldklubben på deres hjemmeside.

Anbefalingen kommer, efter regeringen tirsdag eftermiddag har lavet nye restriktioner for antallet af tilskuere til superligakampe i hovedstadsområdet.

Her må der nu maksimalt være 500 mennesker til stede under de kommende kampe. Det inkluderer spillere, trænere, stab, bolddrenge og tilskuere, så det reelle tilskuertal på lægterne vil være lavere end 500.

Derfor ønsker klubben at få kampen udskudt.

- Vi står nu med 12.000 tilskuere, der ikke kan komme ind og se kampen under ordnede forhold, men i stedet vil finde alternativer, hvor vi ikke har indflydelse på, om det afvikles korrekt med afstand, hygiejne og smittesporing, siger direktør Lars Bo Jeppesen.

Brøndby IF indstiller billetsalg

Foruden smittefaren påpeger FCK også de økonomiske problemer, en afvikling af kampen vil medføre for fodboldklubben.

- En afvikling med kun 500 personer på stadion har ligeledes store økonomiske og sportslige konsekvenser. Vi mener bestemt, at det er muligt at finde en alternativ dato til kampen på den anden side af det midlertidige stop for tilskuere, og vi har anvist forskellige løsningsmodeller til Divisionsforeningen, lyder det fra direktøren.

Restriktionerne gælder indtil den 1. oktober, og kampen mod Brøndby IF er den eneste kamp, FCK har på hjemmebane i den periode. 

Udover FCK er Brøndby IF og Lyngby BK også ramt at restriktionerne.

Brøndby IF har en hjemmebanekamp mod AC Horsens, hvor klubben har valgt ikke at gennemføre billetsalget.

Lyngby BK har ingen hjemmebanekampe i den kommende periode før den 4. oktober. 

Lars Bo Jeppesen påpeger at der "ikke har været et eneste tilfælde af smitte, der har kunnet spores tilbage til et fodboldstadion".