Efter nederlag som spidskandidat: Radikal profil vraget som gruppeformand

Et par uger efter Mette Annelie Rasmussen blev vraget som spidskandidat til Borgerrepræsentationen i København for Radikale Venstre, er hun nu også blevet frataget posten som gruppeformand på Rådhuset.

Det har været nogle hårde uger for Mette Annelie Rasmussen, der er medlem af Borgerrepræsentationen i København for Radikale Venstre. 

For lidt under to uger siden tabte hun et tæt valg om at blive partiets spidskandidat ved næste kommunalvalg, og mandag aften blev hun så frataget sin post som partiets gruppeformand på rådhuset efter endnu en tæt afstemning. 

Det oplyser hun i et opslag på Facebook. 

– I går aftes valgte et flertal i Radikale Venstres gruppe på Københavns Rådhus, at fratage mig gruppeformandskabet. Jeg er ked af det og skuffet. De sidste syv år har jeg knoklet for radikale resultater i København. Der skal ingen tvivl være om, at det gør ondt. Mest af alt er jeg ærgerlig over, at den grønne omstilling af vores by og alle de mange radikale i København, som stemte på mig og en ny grøn retning for København, skal tabe, skriver Mette Annelie Rasmussen.

quote Jeg er ked af det og skuffet. De sidste syv år har jeg knoklet for radikale resultater i København

Mette Annelie Rasmussen

Splittelse i gruppen

I samme opslag  henviser hun desuden til den seneste tids splittelse i gruppen på rådhuset, som hun havde håbet ville blive bilagt i forbindelse med afstemningen om posten som gruppeformand. 

Den store uenighed i gruppen kom for alvor til udtryk i forbindelse med valget til spidskandidat, hvor hun udfordrede Mia Nyegaard. 

Mens sidstnævnte ville have kernevelfærd som mærkesag, mente Mette Annelie Rasmussen i stedet, fokus burde være på den grønne linje. 

– Mit håb var, at der ovenpå det tætte valg om det radikale spidskandidatur kunne findes fælles fodslag. En radikal linje der også rummer alle os, der vil sætte det grønne først. Ikke som det eneste, men først. Sådan skulle det desværre ikke være, skriver Mette Annelie Rasmussen i opslaget. 

Trods de to nederlag understreger Mette Annelie Rasmussen, at hun stadig er kandidat til valget i 2021. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Lauritz Lindboe Wind overfald blurred

playS vil give voldsdømte karantæne fra barer om natten

amdisenogbjørstorp

"Et forsøg på snyd" før drama-valg i S: Samme kreditkort oprettede 33 medlemskaber

20160309-162009-3-1920x1281we

Gentoftes stemmesluger tjekker ud - nu kaster de andre sig over byttet

Hans Toft 2018

Går af efter 28 år som borgmester: ”Han symboliserede det kommunale Konservative”

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere