Efter interne problemer: Nu genopstår Gadejuristen

Mandag genopstår retshjælpsorganisationen, Gadejuristen. Det sker efter store interne problemer, som ifølge organisationens daglige leder nu er løst.

Den prisbelønnede retshjælpsorganisation, Gadejuristen, genopstår mandag den 1. november. Og det er en glædelig nyhed. Især for udsatte borgere.

Organisationen har i over 20 år nemlig hjulpet stofbrugere, gadesexsælgere, hjemløse og andre svært udsatte med udgående retshjælp og anden nødvendig støtte.

quote Der er en masse udsatte folk på gaden over hele landet, som har brug for hjælp.

Helle Abild Hansen, daglig leder, Gadejuristen

Og ifølge Helle Abild Hansen, der er organisationens daglige leder, fortsætter organisationen, hvor de slap.

- Der er en masse udsatte folk på gaden over hele landet, som har brug for hjælp. De kender ikke deres rettigheder, har ikke overskud til at forfølge rettigheder og heller ikke ressourcer til at tage klageskridt. Og det arbejde glæder vi os til at genoptage på fuldt blus igen, siger hun til TV 2 Lorry.

Lukket efter uenigheder

Gadejuristens genopstandelse sker på baggrund af interne konflikter og stor forvirring. 

I juni meddelte organisationen, at de efter medarbejderflugt havde valgt at opsige de resterende medarbejdere og indstille alle retshjælpsaktiviteter.

- Igennem længere tid har Gadejuristen oplevet udfordringer i samarbejdsrelationerne i organisationen. Det har betydet, at en del medarbejdere har opsagt deres stillinger.

- Bestyrelsen har på den baggrund vurderet, at det ikke er muligt at videreføre retshjælpsaktiviteterne, og har derfor også måttet opsige de resterende medarbejdere, lød det dengang fra organisationen.

Ifølge Maja Løvbjerg Hansen, der var en af de ansatte, der havde sagt op, var det særligt de ansattes forhold til bestyrelsen, der var et problem. Ifølge hende, brød de dårlige forhold for alvor ud, da Gadejuristens stifter, Nanna W. Gotfredsen, gik på orlov i starten af året.

- Der har grundlæggende bare været en mangel på dialog. Bestyrelsen har ønsket at komme tættere på driften, og de har truffet beslutninger, der har været uhensigtsmæssige for både brugere og os ansatte, og derfor har vi set os nødsaget til at gå, sagde Maja Løvbjerg Hansen i juni til TV 2 Lorry.

"Problemerne er løst"

Nu genopstår organisationen med Nanna W. Gotfredsen tilbage fra orlov - dog med færre medarbejdere.

- Det betyder, at vi ikke kan lave lige så mange retshjælpsydelser. Vi gør, hvad vi kan, men jeg kan ikke afvise, at der er nogle aktiviteter vi må prioritere anderledes – men behovet for retshjælp vil fortsat have førsteprioritet, fortæller Helle Abild Hansen.

Har I løst de problemer, der var?

- Når man beslutter sig for at fortsætte, så er det fordi, man har fået løst problemerne. Man har tænkt sig godt om, og nået frem til den rette løsning – og vi har fuld tillid til de beslutninger, som bestyrelsen har truffet, siger hun til TV 2 Lorry.