Efter Herlufsholm-skandale: Nye skoler er på plads for prins Christian og prinsesse Isabella

Efter længere tids overvejelser har kronprinsfamilien nu besluttet, hvor prins Christian og prinsesse Isabella skal fortsætte deres skolegang.

Efter sommerferien begynder prins Christian i 2.g på Ordrup Gymnasium i Gentofte og prinsesse Isabella i 9. klasse på Ingrid Jespersens Gymnasieskole i København. 

Det oplyser Kongehuset på Instagram.

Kronprinsfamilien har i løbet af sommeren overvejet, hvor prins Christian og prinsesse Isabelle skulle fortsætte deres skolegang, efter kronprinsparret i juni fortalte, at de ville trække dem ud af Herlufsholm.

Det skete efter længere tids massiv kritik af Herlufsholm oven på TV 2's afsløringer af systematisk mobning, vold og krænkelser.

- Det har været en svær proces for os som familie, men på baggrund af det samlede billede og vores særlige position som Kronprinspar har vi valgt, at Prins Christian stopper på Herlufsholm, og at Prinsesse Isabella ikke starter i 9. klasse på skolen efter sommerferien, lød det i en udtalelse juni.

Beslutningen blev taget, da Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK) rettede en voldsom kritik mod Herlufsholm.

En kritik, der også fik bestyrelsen på skolen til at trække sig.

På Ordrup Gymnasium glæder de sig nu til at tage imod prins Christian.

- Ordrup Gymnasium er et helt almindeligt offentligt gymnasium, der med glæde tager imod alle de elever, der ønsker at gå hos os, uanset køn, seksuel orientering, etnicitet og social baggrund. Vi har et godt forældresamarbejde og er stolte hver gang, forældre beslutter at sende deres børn på Ordrup Gymnasium, skriver gymnasiet på Facebook.