Dum fejl skyld i naturbrand midt i København

Tænk jer nu om, lyder opfordringen fra Hovedstadens Beredskab, efter man lørdag aften måtte rykke ud til en større naturbrand på Amager.

Dagen derpå lugter der stadig af røg. Og skulle man være i tvivl, om der nu også har været en brand i nærheden, taler de kulsorte stubbe deres tydelige sprog. 

Klokken 22 lørdag aften modtog Hovedstadens Beredskab en anmeldelse om brand på Amager Fælled. 

- Branden blev heldigvis opdaget ret tidligt, og da vi kommer herud, kan vi konstatere, at der er brand i et område på cirka 500 kvadratmeter, siger Simon Kjærgaard, der er indsatsleder, hos Hovedstadens Beredskab.

Branden kom hurtigt under kontrol og nåede derfor ikke at brede sig på den ellers knastørre og dyrerige fælled. 

Og selvom det egentlig er politiets opgave at klarlægge årsagen til branden, har indsatslederen en rigtig god idé om, hvordan den pludselig kunne opstå. 

- Branden er formentlig startet, fordi en engangsgrill er blevet efterladt i skraldespanden herude. 

(Artiklen fortsætter under videoen)

Et afbrændt affaldsstativ og resterne af en forkullet grill i udkanten af det udbrændte område efterlader heller ikke megen tvivl om årsagen. 

Det får indsatslederen til at komme med en kraftig opfordring: 

- Når det er godt vejr, vil vi også gerne ud i naturen og gerne med grillen under armen, og i dette tilfælde har man efterladt en grill, som ikke har været helt slukket. Sådan en grill kan faktisk ligge og gløde i op til flere timer.   

- Så tænk jer nu om, og sørg for at få slukket grillen helt, inden man forlader den. Denne gang gik det godt, og det var heldigt, at det ikke gik ud over mennesker eller bygninger, afrunder Simon Kjærgaard.

Tre gode råd, når du griller i naturen: