DSB og pensionsselskab indgår aftale om sidste etape af Postbyen

DSB og Danica Pension har indgået en aftale om om udviklingen af den sidste del af Postbyen.

Den sidste brik i udviklingen af Postbyen mellem Hovedbanegården og Kalvebod Brygge er nu faldet på plads.

Det står klart efter Danica Pension og DSB nu har indgået en aftale om at pensionskassen skyder et trecifret millionbeløb ind i udviklingen af den sidste del af området. 

Efter planen skal aftalen føre til opførelsen af 25.000 etagemeter byggeri, der både skal rumme almene boliger, studieboliger, udlejningsboliger og erhverv.

Parterne oplyser, at aftalen på sigt skal føre til et milliardprojekt, der både skal komme pensionskunder og tog-passagerer til gode.

Bæredygtigt byggeri

Byggeriet skal både være bæredygtigt socialt og klimamæssigt, og ifølge ejendomsudviklingsdirektør i Danica Pension, Robert Nellemann, er det en målsætning, at der skal være plads til alle i den nye bydel.

- Det bliver et levende byområde med studieboliger, familieboliger, almene boliger og forhåbentligt seniorboliger samt et dynamisk erhvervsliv. Det mener vi er social bæredygtighed. Området kommer til at være levende både om dagen og aftenen, og vi ser frem til at åbne bydelen for alle, siger Robert Nellemann.

Den forventede byggestart er i 2024, og området forventes at stå færdig i 2027.

Danica Pension har i forvejen investeret et større milliardprojekt i Postbyen, efter de købte grunden i 2015. 

Det medførte efterfølgende stor debat, fordi kritikere mente, at der blev bygget så højt, at det ville genere beboere i områderne ved siden af. 

Projektet blev derfor behandlet flere gange af Københavns politikere, men i sidste ende var det kun Enhedslisten, der stemte imod lokalplanen. 


Spørg Os - Afstemning

Spørg Os - Formular

Valg til Folketinget