Direktør for nordens største barkoncern må se frem til en sommer uden gæster: - Det var forventeligt

Nattelivskoncernen REKOM må vente med at åbne deres natklubber til august, da de blev placeret i fase 4 i genåbningen af Danmark.

Gaderne i København plejer hver weekend at være spækket med glade mennesker, der enten skal på cocktailbar, festbodegaer, natklubber eller noget helt tredje.

Nattelivskoncernen REKOM, der har sat et markant aftryk på landkortet med både barer, bodegaer og natklubber, må se langt efter genåbningen af deres klubber, da de er placeret i den sidste fase.

Det sker efter, at Regeringen og Folketingets partier fredag blev enige om en aftale af genåbningens fase 3 og 4.

Her stod det klart, at natklubber og diskoteker først må skænke drinks og starte dj-pulten i den sidste fase af Danmarks genåbning, som forventes at starte i august måned.

Alligevel oplyser Adam Falbert, der er administrerende direktør i REKOM, at nattelivskoncernen bakker op om den fremlagte plan for genåbningen af Danmark.

- Det var helt som forventet, at nattelivet ikke får lov at åbne i denne omgang. Det giver simpelthen ingen mening, hvis vi skulle åbne op, da vi ikke ville kunne levere de oplevelser vores gæster efterspørger, siger han til TV 2 Lorry.

Det skyldes, at REKOM har svært ved at se, hvordan man skal åbne for nattelivet med eksempelvis afstandsrestriktioner på natklubberne, eller hvis der bliver åbnet med krav til begrænset adgang.

Dyrt for natklubber at holde lukket

REKOM driver og ejer mere end 120 barer, bodegaer og natklubber, der er fordelt rundt om i hele Danmark, Norge og Finland. Barkoncernen står bag steder som L.A Bar, Farfar, Tørst Bar og Den Glade Gris.

Selvom det er dyrt at holde alle natklubber lukket, har REKOM valgt at hjemsende mere end 2.000 medarbejdere med fuld løn for at undgå fyringer

- Vi har en stærk koncern og en stærk økonomi, men det er klart, at det er dyrt at holde lukket. Selvom vi benytter hjælpepakkerne, dækker det langt fra alle vores omkostninger, siger Adam Falbert.

Når natklubberne igen åbner, er det efter et halvt år uden indtjening. Det er i den grad noget, som Adam Falbert håber, at regeringen tager med i deres overvejelser.

- Det bliver nødvendigt, at regeringen udvider og styrker hjælpepakkerne for de brancher, der skal holde lukket i de sidste faser. Derfor er man nødt til at se på både tidshorisonten og indholdet i hjælpepakkerne for de brancher, der skal holde lukket længst, hvis man vil undgå fyringer og konkurser, siger han.

Koncernen arbejder på adskillige tiltag, der skal sikre håndsprit ved indgangene til deres barer og klubber. Det bliver sat i gang uanset hvad – når der åbnes igen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik