Dining Week genåbner for at hjælpe restauranterne - derfor er det dyrere end normalt

Populært madkoncept åbner i to uger for at hjælpe restauranterne med at komme på benene igen efter coronakrisen.

(Arkivfoto) Famosi E Golosi på Frederiksberg er blandt de restauranter, der er med i det genåbnede Dining Week. Foto: Martin Sylvest Andersen/Ritzau Scanpix

Det populære koncept Dining Week genåbner i en periode på 14 dage.

Det sker, efter at restauranterne igen er åbne efter at have været lukket i to måneder under coronakrisen. 

Vi har hævet prisen lidt på de tre retter, man kan få. Det her er ikke en rabatuge.

Bjørn Beyer, direktør for Foodmovers

Dining Week løber ellers normalt af stablen i februar, men arrangørerne bag har valgt at lave begivenheden en ekstra gang i år for at hjælpe restaurationsbranchen med at komme på benene igen. 

Læs også Dining Week: Billig gourmetmad sætter igen rekord

- Det er nu, at restauranterne har behov for, at vi får genstartet branchen, så vi har været hurtige til at få banket et koncept sammen og få nogle restauranter til at udbyde menuer, som vi kan lave en dining week ud fra, siger Bjørn Beyer, direktør for Foodmovers, der arrangerer ugen, til TV 2 Lorry.

I alt har Bjørn Beyer og hans medarbejdere fået lavet aftaler med 89 restauranter, hvor størstedelen er i København. 74 af restauranterne ligger i TV 2 Lorrys sendeområde.

Hver restaurant vil tilbyde en tre- eller ti-retters menu, der kommer til at koste henholdsvis 250 og 500 kroner.

- Vi har hævet prisen lidt på de tre retter, man kan få. Det her er ikke en rabatuge. Vi er gået sammen med Politiken om at lave det her støttekoncept for restauranterne, fortæller Bjørn Beyer.

Ville redde restauranterne efter finanskrisen

Dining Week startede i 2010, hvor man også ville hjælpe restauranterne med at få kunder i butikken.

Den gang var det en anden krise end corona, branchen led under. Her var det finanskrisen, der havde givet restauranterne økonomiske kvaler. 

Læs også Billetsalg til Dining Week skudt i gang

- Nu har vi så corona, som læner sig lidt op ad den krise, vi havde for 10 år siden, så er det oplagt, at vi igen kan hjælpe restauranterne med at få folk ud at spise, lyder det fra direktøren.

Dining Week løber af stablen fra 15. til 28. juni og Bjørn Beyer forsikrer om, at alle restaurantbesøg vil foregå efter myndighedernes retningslinjer. 

Dining Week - genåbningen

Dining Weeks hjemmeside kan du se en oversigt over, hvilke restauranter der er tilmeldt.

 

Her kan du også indløse billetter gældende i perioden fra den 15. til 28. juni.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?