Dine grimme haveæbler kan blive til Michelin-cider

200 lastbiler fyldt med spiseklare æbler.

Så mange æbler ligger der hvert år i de danske baghaver og rådner.

Baghaver, hvor de tre gymnasievenner Cornelius Simonsen, Jakob Paludan og Martin Pedersen er vokset op.

Og det er lige netop derfor, at de nu har fundet på en løsning, der skal redde alle de mange overskudsæbler. Nemlig cider.

Til daglig driver de tre nemlig virksomheden Decideret, der producerer cider til flere Michelin-restauranter herhjemme og rundt omkring i Europa - ligesom de netop har eksporteret de første danske bobler til New York.

Alligevel er det kærligheden til de danske æbler og de københavnske baghaver, der driver dem.

- Vi har måske verdens bedste æbler hængende på træerne i de danske haver, fortæller Cornelius Simonsen.

- Men mange ved ikke, hvad de skal gøre med al deres frugt.

Derfor har de tre stiftere af Decideret Cider nu iværksat en haveæbleindsamling, hvor haveejerne kan aflevere deres overskudsæbler i deres mosteri i Nordhavn.

Til gengæld får de en flaske cider per ti kilo æbler - og samtidigt muligheden for at nyde et glas cider lavet på deres egne æbler på næste års sommeraftener.

Indsamling af haveæbler

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Skærmbillede 2021-04-14 kl. 22.08.48

Undersøgelse udpeger Egedal som landets bedste kommune

20_percent

playLeif reddede 5-årig fra druknedød: Nu hyldes han på frimærke som hverdagshelt

20110707-115149-L-1920x1078we

Falske indsamlere for Kræftens Bekæmpelse stjal med arme og ben: Organisation afviser tendens

19990321-140100-1-1000x613we

Borgere frygter falske indsamlere efter landsindsamling - nu undersøges sagen

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere