Dianas fidus sender familien på ferie for 180 kroner

De store prisstigninger på sommerhusmarkedet har fået Diana Jonski Haakonson og hendes to døtre til at bytte deres bolig med andre.

Diana Jonski Haakonson bor på Vesterbro i en lejlighed med sine to døtre. De sidste par år har hun med ærgrelse fulgt de historiske prisstigninger på sommerhuse: 

- Jeg har jo virkelig drømt om et sommerhus ligesom så mange andre her i coronatiden og kigget og kigget, og det koster en masse penge, som jeg ikke har.

Som et alternativ til et sommerhus er Diana Jonski Haakonson og hendes to døtre begyndt at bytte deres bolig med fremmede for på den måde at få en billig ferie og et afbræk fra hverdagen.

quote Det er altid lidt sjovt, når folk skal sove i ens seng, men på den anden side skal vi også sove i deres seng.

Diana Jonski Haakonson


- Et sommerhus er dejlig ønsketænkning, men så ville det kræve, at jeg skulle arbejde en masse, og det har jeg prioriteret at lade være med, mens børnene er små, fortæller Diana Jonski Haakonson. 

Artiklen fortsætter under billedet 

Diana Jonski Haakonson og hendes to døtre har allerede flere gange byttet bolig med andre. Her er de netop ankommet til en uges ferie i Holstebro. En ferie der kostede dem 180 kroner - prisen for en togbillet frem og tilbage.
Diana Jonski Haakonson og hendes to døtre har allerede flere gange byttet bolig med andre. Her er de netop ankommet til en uges ferie i Holstebro. En ferie der kostede dem 180 kroner - prisen for en togbillet frem og tilbage.

Familien på tre har både byttet sig til en privat bolig i Holstebro, Køge og Frederikshavn, og alle gange har det været en stor succes. 

- Det er altid lidt sjovt, når folk skal sove i ens seng, men på den anden side skal vi også sove i deres seng, og hvis man var på hotel, ville man jo aldrig tænke over, at der var 100 andre, der havde sovet i sengen før mig, forklarer Diana Jonski Haakonson. 

Fristed seriefoto
TV 2 LORRY Serie

Fristed uden milliongæld

Mange drømmer om et sommerhus, men ikke alle kan være med på de tårnhøje prisstigninger. I denne serie følger vi nogle af dem, der har fundet en alternativ og billigere vej til et fristed. 

play Se serien her


Ferie bygget på tillid 

Familien fra Vesterbro arrangerer deres boligbytteri ved hjælp af Facebook-siden "Skal vi bytte hus nogle dage og få en billig ferie". Medlemstallet på siden er eksploderet under corona - ligesom den også er det på flere andre lignende sider. 

quote Når man bytter bolig, er det faktisk baseret 100 procent på tillid.

Diana Jonski Haakonson


Der er lige nu over 16.000 medlemmer i gruppen, og tallet stiger stødt. Det koster ikke noget at bytte, og der bliver ikke skrevet nogen formelle kontrakter.

- Når man bytter bolig, er det faktisk baseret 100 procent på tillid, fortæller Diana Jonski Haakonson. 

Flere ture fremover

Diana Jonski Haakonsen er alenemor og passer sin treårige datter Aura derhjemme. Derfor falder en billig ferieform, hvor eneste udgift er transporten til og fra boligen, på et tørt sted. I vinterferien var familien i Holstebro i en uge. Det kostede dem 180 kroner - prisen for togturen fra København til Holstebro og tilbage igen.

- Jeg kan varmt anbefale at bytte bolig. Jeg synes, at det er verdens bedste idé. Egentlig tænker jeg, at det er mærkeligt, at vi ikke altid har gjort det, fordi det ligger sådan lige til højrebenet.

Det er ikke sidste gang, Diana og hendes familie springer ud i at bytte bolig.

- Vi skal absolut gøre det igen. Vi skal også gøre det til sommer, det er helt sikkert.

Artiklen fortsætter under billedet


Familien fra Vestebro er allerede garvede boligbyttere. Her er familien i Køge.
Familien fra Vestebro er allerede garvede boligbyttere. Her er familien i Køge.