DHL Stafetten vender tilbage og kan fejre 40-års jubilæum i København

DHL Stafetten åbner igen op for at dyrke fællesskab og motion under åben himmel, og mange virksomheder melder allerede klar. Sidste år måtte stævnet aflyses.

I august og september får danskerne igen mulighed for at trække i løbetøjet for at løbe eller gå 5 kilometer, når der afvikles DHL Stafetten i København, Aarhus, Odense, Aalborg og Aabenraa.

De fem arrangører ser frem til, at startskuddet atter kan give genlyd i de store grønne arealer, hvor blandt andet Fælledparken i København lægger græs til fra 30. august til 3. september.

Og hvis det altså ikke når at blive aflyst inden da, så vil sommerens stafet være udgave nummer 40 af slagsen.

Her vil firmaer, foreninger og privatpersoner få mulighed for at stikke i løbeskoene og hoppe i de løbeshorts, som måske er blevet lidt strammere under nedlukningsperioden.

- Det var med et tungt hjerte, at vi var nødt til at aflyse DHL Stafetten sidste år på grund af covid-19, men vi mødte kun forståelse og opbakning hos alle vores deltagere. 

- Vi er forhåbningsfulde og i konstant dialog med myndighederne, så vi mener, at vi har et bedre udgangspunkt end sidste år, og der er jo endnu lang tid til august, siger Dorte Vibjerg, administrerende direktør for Sparta Atletik & Løb, i en pressemeddelelse.

DHL løb i Fælledparken torsdag den 29. august 2019.
DHL løb i Fælledparken torsdag den 29. august 2019.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Sparta Atletik & Løb er med til at arrangere DHL Stafetten København, og ifølge klubbens direktør er der opbakning fra flere virksomheder, som ønsker at deltage.

- Allerede nu har vi fået flere positive tilkendegivelser fra virksomheder, som i den grad glæder sig til at løbe med os igen, siger Dorte Vibjerg.

Et godt grin og hyggeligt samvær

Arrangørerne håber, at mange virksomheder vil tage imod invitationen og derigennem fremme sammenholdet, styrke arbejdsglæden og øge den generelle trivsel på arbejdspladsen.

- Vi ser frem til, at DHL Stafetten vender stærkt tilbage og glæder os til at deltage, så vi kan få nogle hyggelige og uformelle aftener i motionens tegn. Vi har alle behov for et godt grin og hyggeligt samvær – og ikke mindst en fantastisk aften at glæde os til, siger Susanne Katja Kristensen, der er marketing manager hos hovedsponsoren DHL Express, i pressemeddelelsen.

Samtidig er det arrangørernes forhåbning, at det giver deltagerne en motivation til træne op imod arrangementerne og få oparbejdet nogle sunde motionsrutiner, som kan udmønte sig i en sundere og mere aktiv livsstil.

DHL løb i Fælledparken torsdag den 29. august 2019.
DHL løb i Fælledparken torsdag den 29. august 2019.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix


Optimistiske i forhold til corona

I forhold til corona skriver arrangørerne i pressemeddelelsen, at de er optimistiske i forhold til at få afviklet DHL Stafetten, efter at regeringen, med bred opbakning fra Folketingets partier, præsenterede deres genåbningsplan med en gradvis udfasning af forsamlingsforbuddet og genåbning af samfundet med blandt andet coronapas.

Skulle coronarestriktioner eller coronasituationen i almindelighed resultere i en aflysning, så giver arrangørerne fuld refundering til alle, lyder det i pressemeddelelsen.

Hvert år har cirka 217.000 danskere deltaget i DHL Stafetten fordelt på de fem byer.

I 2019 løb og gik 217.000 personer ved DHL Stafetten fordelt over alle events i de forskellige byer.

København er den største afdeling, som samler op imod 125.000 deltagere fordelt over fem dage i Fælledparken. 

Over 6.000 virksomheder deltager årligt i hele landet. DHL har været hovedsponsor siden 1991.