Det Kongelige Teater får stor julegave: Millioner skal gå til teater i børnehøjde

Der skal fokuseres mere på børneteater i det Kongelige Teater – og til det formål har teatret netop modtaget ”en fantastisk julegave”, lyder det fra teaterdirektøren Kasper Holten.

01:03

Det Kongelige Teater.

Navnet klinger både royalt, storladent og finkulturelt – og langtfra som noget, der er i børnehøjde.

Men sådan skal det ikke være, lyder det fra teatret, der netop har modtaget en fondsdonation på hele fem millioner kroner fra Aage og Johanne Louis-Hansens Fond.

Læs også Park får kunstlandskab: Selvlysende skatepark lyser op i mørket

Millionerne kommer til at drysse som fin julesne i Det Kongelige Teaters pengekasse over de kommende tre år og er øremærket til arbejdet med børnekultur på teatret.

Og det glæder teaterchef hos det Kongelige Teater, Kasper Holten.

- På Det Kongelige Teater kan vi godt lide at spille for børn, og hvert år breder juleglæden sig herinde, når vi spiller Nøddeknækkeren på Gamle Scene. Men vi har faktisk en ambition om de kommende år at spille for flere børn, siger han til TV 2 Lorry.

Derfor har Det Kongelige Teater nu søsat en stor børne-strategi, som skal være med til at sikre, at alle har lige god adgang til både kunst og kulturarv fra øverste hylde.

Læs også Se listen: Her er årets historiske fund

- Vi har lagt en plan for at opgradere på det her område. Især det her med at møde flere børn er rigtig vigtigt for os. Og det bliver selvfølgelig nemmere, når der nogle mennesker, som vil støtte op om det og give os nogle midler.

- Så vi ovenpå de midler, vi selv kan afsætte, også får hjælp til at vi kan løfte niveauet og nå flere børn. Så det er en fantastisk julegave, siger Kasper Holten.

Kasper Holten, teaterchef ved Det Kongelige Teater. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?