Derfor bliver der ikke storskærm i Parken til EM-kvartfinalen

Der er stor efterspørgsel på storskærmsarrangementer i København til kvartfinalen mod Tjekkiet lørdag.

Der er massiv fodboldfeber i hele Danmark, og det har blandt andet kunne ses i efterspørgslen på billetter til de to faste storskærmsarrangementer under EM på henholdsvis Ofelia Plads og ved Øksnehallen.

Som TV 2 Lorry tidligere har beskrevet, er billetterne til især Danmarks kampe blevet revet væk på få minutter, og efter Danmark har kvalificeret sig til EM-kvartfinalen er ønsket om flere storskærmsarrangementer kun steget hos de danske fans i hovedstadsområdet. 

Og efter de succesfulde afviklinger af EM-kampe i Parken, mener mange, at det kunne være oplagt at åbne op for at vise Danmarks kvartfinale mod Tjekkiet på storskærm i nationalarenaen.

Men det kan ikke lade sig gøre, da Parken stadig er lejet ud til UEFA, oplyser Jes Mortensen, der er pressechef i Parken Sport & Entertainment.

- UEFA har lejet sig ind i Parken frem til den 6. juli, og der er et meget stort setup derinde, der først skal tages ned, inden et nyt kan rykke ind, forklarer han til TV 2 Lorry. 

De vil dog se på mulighederne, hvis det lykkes Danmark at kvalificere sig til semifinalen. 

Det er Copenhagen EURO 2020, der står bag de to storskærmsarrangementer på Ofelia Plads og ved Øksnehallen, og de oplyser til TV 2 Lorry, at de heller ikke har mulighed for at hverken udvide eller etablere nye områder for storskærmsvisninger, da de er bundet af de corona-restriktioner, som mange sikkert har glemt stadig eksisterer midt i fodboldeuforien. 

Københavns Kommune undersøger mulighed for arrangement

Alt håb er dog ikke ude i forhold til storskæms-arrangement i lidt større skala.

Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommune oplyser nemlig i en mail til TV 2 Lorry, at forvaltningen undersøger mulighederne for storskærmsvisning i København i forbindelse med Danmarks kommende kampe under EURO 2020. 

Eventuelle arrangementer er dog afhængige af samarbejde med eksterne arrangører og koordination med politi og sundhedsmyndigheder, skriver kommunen i mailen.

I klippet nedenfor kan du se, hvor god stemningen er til storskærmsarrangement i København. 

Hestetorvet i Roskilde.