Demonstranter indtog igen Amager Fælled: "Synd og skam, hvis vi mister alt det"

Demonstranter gik i bagende sol rundt om Tornsangerland på Amager Fælled i protest mod det kommende byggeri.

- Vi vil have rovfugle i luften! Vi vil have musen på marken! Vi vil have lærker på sletten!

Sådan lød kampråbene under demonstrationen på Amager Fælled søndag formiddag. Her gik demonstranterne for at forme en folkering om området Tornsangerland.

quote Vi finder den store vandsalamander, der har sin vinterhi her. Der er en masse fugle, der bor og færdes her. Det er jo synd og skam, hvis vi mister alt det

Talsperson for Amager Fælleds Venner

- Vi demonstrerer her ved Tornsangerland, for at markere, at man langt fra er færdig med at inddrage areal til det nye byggeri. Man mangler stadig 22 procent, og det vil man begynde at indhegne her henover sommeren, siger talsperson for Amager Fælleds Venner, Steffen Rasmussen til TV 2 Lorry.

Demonstrationen foregår ved Tornsangerland, da området er en del næste etape af byggeriet til Fælledbyen.

Men ifølge Steffen Rasmussen, der er talsperson for Amager Fælleds Venner, spiller området ved Tornsangerland en hel speciel rolle for naturen på Amager Fælled.

- Det område, man nu vil tage i anvendelse, har den største biodiversitet. Vi finder den store vandsalamander, der har sin vinterhi her. Der er en masse fugle, der bor og færdes her. Det er jo synd og skam, hvis vi mister alt det, siger han.

En demonstant forklædt som en stor vandsalamander
En demonstant forklædt som en stor vandsalamander
Foto: Sidsel Babenco - TV 2 Lorry

Stor folkelig modstand

Allerede i februar begyndte opsætningen af hegn omkring det over 200.000 kvadratmeter store areal på Amager Fælled, hvor der blandt andet skal bygges 2000 boliger og en skole.

Den endelige lokalplan for Lærkesletten blev tidligere på året vedtaget af et politisk flertal på Københavns Rådhus, men det flertal er dog ikke at finde hos borgerne selv.

En meningsmåling foretaget af analyseinstituttet Epionion for Danmarks naturfredningsforening tidligere på året, viste at kun 11 procent af københavnere bakker op om byggeriet. 76 procent af borgerne var enten helt eller delvist imod byggeriet.

Byggeriet på Amager Fælled og salget af byggegrundene til private investorer, skal bruges af Københavns Kommune til at finansiere betalingen af metroen i København. Det er en del af forliget i Københavns Kommune fra 2017.

Demonstranter på Amager Fælled søndag formiddag
Demonstranter på Amager Fælled søndag formiddag
Foto: Henry Michaelsen/TV 2 Lorry & Angelo Carconi/EPA/Ritzau Scanpix