De første veje er allerede blevet spærret: Racerløb påvirker trafikken den næste uge

Det vil give forsinkelser i trafikken for bilister i retning mod København, når Copenhagen Historic Grand Prix skal afvikles i august.

Når Copenhagen Historic Grand Prix for 21. gang brænder gummi og giver de gamle biler gas på banen i København, betyder det samtidig forsinkelser i trafikken for de pendlere, der hver dag kører ad Hillerødmotorvejen og Frederikssundsvejstunnelen ind mod hovedstaden.

Banen til motorløbet består nemlig af en række veje, der bliver afspærret over flere dage til formålet.

I en pressemeddelelse fortæller Vejdirektoratet, at Frederikssundsvejs-tunnelen i retning mod byen bliver spærret fra fredag den 5. august klokken 11 til og med den 8. august klokken 5 om morgenen.

Trafikken ud af byen bliver ikke berørt på denne strækning.

Samtidig afvikles grand prix'et på Borups Allé, Hulgårdsvej, Hvidkildevej, Bellahøjvej og Frederikssundsvej.

- Det kommer til at give nogle udfordringer for trafikanterne i området, og for at tage det i opløbet har vi blandt andet sat oplysningstavler op på motorvejsnettet, hvor vi informerer om, at Hillerødmotorvejen - som bliver til Hareskovvej - bliver spærret ved Bellahøj i retning mod København. Vi opfordrer trafikanter til at vælge alternative ruter ind til byen fredag, lørdag og søndag i den første uge af august, siger Tanju Saglam, der er vejingeniør hos Vejdirektoratet.

Vælger man alligevel at begive sig ud på vejene omkring det berørte område - også udadgående, så må man væbne sig med tålmodighed, lyder det fra Vejdirektoratet.

Her kan du få det fulde overblik over over vejafspærringerne:

Overblik: Disse veje bliver spærret