DBU har fået forlænget svarfrist om EM-kampe til 8. maj

DBU har fået otte dage mere til at svare Uefa, om København kan afvikle EM-kampene i Parken næste sommer.

Landsholdet i Parken - forhandlinger skal afgøre, hvordan det skal lade sig gøre at spille fodbold i Parken og være vært for Tour de France med få dages mellemrum i sommeren 2021. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Dansk Boldspil-Union (DBU) har fået otte dage mere til at svare Det Europæiske Fodboldforbund, Uefa, om København kan afvikle EM-kampene næste sommer i Parken.

Nu lyder fristen for svar 8. maj i stedet for 30. april.

Forhandlingerne skrider positivt fremad, og Uefa har accepteret, at deadline bliver rykket til fredag den 8. maj, oplyser DBU.

Læs også Politisk beslutning om EM-værtskab udskydes - nu får Frank Jensen hug af DF

Den seneste uge har DBU, Københavns Kommune samt Uefa og ASO - organisationen bag Tour de France - været i dialog om sagen.

Tirsdag kunne TV 2 Lorry fortælle, at der i et internt notat til politikerne i Københavns Borgerrepræsenation står, at Uefa har accepteret, at Borgerrepræsentation først 14. maj kan tage endelig stilling til EM-værtskabet næste sommer.

Det kan du læse mere om her. 

Onsdag aften er politikerne i København efter ifølge TV 2 Lorrys oplysninger blevet orienteret fortroligt om sagen. 

Forhandlinger skrider fremad

Parterne har forsøgt at skabe en løsning, der gør det muligt at afholde fire EM-kampe og starten på Tour de France i København inden for kort tid i sommeren 2021.

Overborgmester Frank Jensen melder om positive tegn og fortæller, at forhandlingerne skrider fremad.

- Jeg er glad for, at alle parter knokler for at finde en løsning, så vi kan få et brag af en sportssommer i København med både EM og Tour de France.

- Der er intet i verden, København hellere vil end at lægge by til begge arrangementer næste sommer.

- Er der noget, vi trænger til, er det fest og oplevelser - og jeg er glad for, at alle involverede har lagt sig i selen for at få det til at lykkes og give plads til hinanden, siger Frank Jensen.

Tæt dialog

DBU-formand Jesper Møller har siden udskydelsen af EM fra 2020 til 2021 været bekymret for afviklingen af kampene i Parken.

- At afholde EM-kampe i København er en historisk mulighed, og i DBU vil vi gøre alt, for at det kommer til at ske, siger Jesper Møller.

DBU og Københavns Kommune har været i en lang række møder og tæt dialog for at udarbejde de nødvendige kontrakter og bindende erklæringer, oplyses det.

Det hele skulle efter planen have været klar torsdag, men nu har parterne fået over en uge mere til at få styr på det.

- Det er positivt, at der er fremskridt i forhandlingerne, og at vi får ekstra tid til at forsøge at skabe en løsning, hvor der både kan være EM-fest og Tour de France i København inden for få uger i sommeren 2021, siger DBU-formanden.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik