Datoen nærmer sig: "Jeg er bekymret," siger skolelærer

Folkeskolelærerene er ifølge Københavns Lærerforening bekymrede ved coronasituationen forud for, at eleverne skal vende tilbage til skolebænken den 5. januar.

Skolerne genåbner den 5. januar, men den lave vaccinetilslutning blandt eleverne skaber ifølge Københavns Lærerforening en høj utryghed blandt lærerene på folkeskolerne i Hovedstadsområdet. 

Bekymringerne går blandt andet på, at smittesituationen ikke har ændret sig til det bedre, siden folkeskoleeleverne blev sendt på tidlig juleferie af regeringen.

- Jeg er bekymret for, at åbningen vil betyde, at der er skoler, der er nødt til at lukke ned. Og at der vil være skoler med rigtige mange smittede børn og voksne, siger Lars Sørensen, der er formand for Københavns Lærerforening.

Københavns Lærerforening oplevede før nedlukningen, at rigtigt mange af deres medlemmer meldte sig syge med coronasmitte. Samtidig er det kun 34,9 procent af de fem til 11-årige, der har påbegyndt vaccination og kun 1,3 procent, der er færdigvaccineret i Region Hovedstaden.

Københavns Lærerforening er dog ikke ude på at udsætte genåbningen på nogen måde. For dem er trivslen blandt eleverne også meget vigtig, og de ved fra tidligere, hvor hårdt det kan være for eleverne at være hjemsendte i en længere periode.

De så dog gerne, at man kunne byde folkeskoleeleverne velkommen tilbage efter den forlængede juleferie under andre omstændigheder.

- Jeg vil sige, at det skal være en smitte, der er under kontrol. Og det skal være en langt større andel af eleverne, der er vaccinerede, siger Lars Sørensen.

Københavns Lærerforening foreslår også, at man - udover test - går tilbage til gamle kendinge fra tidligere nedlukninger og genåbninger.

- Man kørte med halve hold, man havde én lærer, man havde en begrænset fagrække og man havde en kortere skoledag, siger Lars Sørensen.

Lærerforeningen peger også på, at der skal rengøres på samme måde, som man har gjort under andre perioder, hvor smitten har været høj, mens folkeskolerne har været åbne. 

Foreningen ser også gerne, at lærerene skal bære mundbind, når de underviser i klasserne. Det er dog blevet afvist af regeringen.

- Minister: Situationen er uforandret

Undervisningsminister, Pernille Rosentkrantz-Theil sagde til TV 2 tirsdag aften, at smitte-situationen i skolerne er som forventet. 

- Både smittetallene og vaccinetilslutningen er som forventet, og det er fint på nuværende tidspunkt, selv om vi gerne skal have antallet af vaccinerede højere op, siger Pernille Rosentkrantz-Theil, som har siddet til møder med både sundhedsmyndigheder og Danmarks Lærerforening for at se på rammerne for undervisning, når pandemien nu går ind i sit tredje år.

- Vi følger hele tiden med i sundhedsmyndighedernes fremskrivninger og vurdering af den konkrete smittesituation, siger Pernille Rosenkrantz-Theil.

Ministeren vil ikke sætte tal på, hvor høj smitten skal være for at skolerne forbliver lukkede ved den planlagte åbning 5. januar. Hun vil holde sig til den overordnede vurdering fra sundhedsmyndighederne.

- Kurverne for antallet af vaccinerede, smittede og indlagte er afgørende og det, jeg i sidste ende læner mig op ad, siger Pernille Rosenkrantz-Theil, der dog også understreger, at man ikke åbner skolerne hvis det er uforsvarligt. 

Skolebørnene blev sendt hjem allerede 15. december, da høje smittetal gjorde, at man indførte hjemmeundervisning.

Smittetallene har fortsat en støt opadgående kurve.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik