Roligans med billetter til udskudt EM: "Det er brandærgerligt"

Jonas Kvist Jepsen og Oliver Langkilde Sonne havde begge sikret sig billetter til EM til sommer, som nu er udskudt til 2021. Begge håber på, at EM stadig vil blive afviklet på dansk grund trods tvivl fra DBU's side.

Onsdag eftermiddag blev det en realitet, at EM i fodbold bliver udskudt med et år på grund af coronavirussens hærgen netop nu. 

Flere danskere har sikret sig billet til herrelandsholdets tre hjemmekampe i Parken, og de må altså nu vente et år på at opleve stjerner som Christian Eriksen, Simon Kjær og Kasper Schmeichel i aktion.

quote Personligt synes jeg, det er brandærgerligt, for jeg havde set frem til det

Jonas Kvist Jepsen til TV 2 Lorry.

En af dem, der må vente i spænding, er 24-årige Jonas Kvist Jepsen. Han havde sikret sig en billet til Danmarks første EM-kamp mod Finland.

- Personligt synes jeg, det er brandærgerligt, for jeg havde set frem til det. Men det er jo nok den rigtige beslutning, for jeg vil gerne føle mig sikker til kampen, fortæller Jonas Kvist Jepsen til TV 2 Lorry.

Også en anden roligan havde sikret sig billet til en af Danmarks hjemmekampe, nemlig kampen mod Belgien. Oliver Langkilde Sonne kan ligesom Jonas Kvist Jepsen godt se fornuften i at udskyde hele slutrunden.

- Jeg havde virkelig set meget frem til det, men jeg har forståelse for den situation, vi er i nu, at man ikke vil tage nogen chancer, siger han til TV 2 Lorry.

Tvivl om EM på dansk grund

Udskydelsen på dagens pressemøde hos DBU var ikke den eneste opsigtsvækkende udmelding.

Selvom EM bliver udskudt med et år, og det efter planen skal afvikles, ligesom det hele tiden har været hensigten, med 12 forskellige europæiske værtsnationer, såede DBU-formand, Jesper Møller, tvivl, om slutrunden kan blive på dansk grund i 2021.

- Vi har alle glædet os til at holde en kæmpe fodboldfest i København og i resten af Danmark, og vi vil gerne være med i 2021, siger Jesper Møller i en pressemeddelelse.

Men der er visse forbehold at tage hensyn til.

- Vi bliver dog nødt til at undersøge, hvad der er muligt, både i forhold til Parken, hoteller og resten af det kæmpe setup, det er at afholde fire kampe i en EM-slutrunde. Vi ønsker en ansvarlig og bæredygtig løsning, uddyber DBU-formanden.

Tror på en løsning

Den udmelding håber hverken Jonas Kvist Jepsen eller Oliver Langkilde Sonne på munder ud i et EM, som ikke finder sted på dansk grund.

- Det frygter jeg. Men jeg tror, der skal gå meget galt, for at det ikke kan lade sig gøre. Det er jo once in a life time, så DBU og UEFA vil gøre alt, for at det bliver i Danmark og i de 11 andre lande, lyder det fra Jonas Kvist Jepsen.

- Det ville være superærgerligt, hvis det ikke bliver i Danmark. Nu har man arbejdet på det i så mange år, så jeg tænker, det nok skal hænge sammen, og de finder en løsning, siger en håbefuld Oliver Langkilde Sonne.

Planen var, at EM skulle løbe af stablen den 12. juni til 12. juli i år, men nu bliver det i stedet fra den 11. juni til 11. juli næste år.

Går alt efter planen, skal herrelandsholdet spille tre kampe i Parken mod Finland, Belgien og Rusland. Derudover bliver der også spillet en ottendedelsfinale på nationalstadionet på Østerbro.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

Coronatest

Restriktioner forlænget: Corona udskyder skoleåbning i Ishøj

955dc6b6-d7f0-4492-9047-3091410b64f0

Lange køer for at blive testet efter smitteudbrud i København

80_percent

playRegion H. efter generalprøve på massevaccination: "Det er gået over al forventning"

20210113-133856-L-1920x1280we

Stort forsøg: 5.000 borgere stress-tester vaccine-kapaciteten i dag

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere