Dansk Folkeparti reagerer på regnskabsrod for 37 millioner kroner

Omfattende regnskabsfejl hos teknik- og miljøforvaltningen i Københavns Kommune får nu Dansk Folkeparti til at reagere. Redegørelse fra forvaltningen er ikke nok, lyder det.

Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune har fundet rod i regnskaberne for mindst 37 millioner kroner. Det fortalte forvaltningen i en pressemeddelelse torsdag.

Opdagelsen vækker bred forargelse, og selvom Teknik- og Miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) har krævet en redegørelse om hændelsesforløbet, så lignende ikke kan ske igen, så er det ikke nok.

quote Jeg mener, det er et meget svagt udspil fra borgmesteren at bede om en redegørelse fra sin egen forvaltning. Det vil i virkeligheden sige – bede om, at forvaltningen undersøger sig selv.

Finn Rudaizky, Dansk Folkeparti

Det mener Dansk Folkepartis spidskandidat i København og medlem af Borgerrepræsentationen, Finn Rudaizky.

Han vil have vendt alle sten og undersøgt sagen til bunds, frem for blot at få en redegørelse for sagens forløb foretaget af den forvaltning, der har rod i regnskaberne, stukket i hånden:

- Jeg mener, det er et meget svagt udspil fra borgmesteren at bede om en redegørelse fra sin egen forvaltning. Det vil i virkeligheden sige – bede om, at forvaltningen undersøger sig selv. Det er klart, det kan DF under ingen omstændigheder acceptere, siger Finn Rudaizky til TV 2 Lorry.

Finn Rudaizky mener, at den eneste måde, man kan komme til bunds i sagen er, hvis uvildige kræfter træder til:

- Vi vil simpelthen have en tilbundsgående undersøgelse. Det skal være af uvildige, det skal være af kommunens revisorer og kommunens interne revision, som vi vil bede om gå i samarbejde, således vi er fuldstændig klar over, hvad det er der er foregået i borgmesterens forvaltning, siger han.

Mulig svindel

Sagen har skabt tvivl, om der er foregået svindel hos forvaltningen.

Uden reelt at have budget til det er der i Københavns Kommune fra 2017 til 2019 nemlig bogført medarbejdertimer på tre fiktive anlægsprojekter, der slet ikke var givet bevilling til.

Derfor er der nu registreret et underskud på over 37 millioner kroner over tre år, og forvaltningen forventer, at det vokser med op til 15 millioner kroner i 2020.

I kølvandet på sagen har Finn Rudaizky et klart ønske for næste års kommunalvalg: At Enhedslisten fjernes fra posten som teknik- og miljøborgmester:

- Borgerne bliver utrygge med den form for ledelse og gentagne skandaler, lyder det beskeden.

Kort nyt

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Lauritz Lindboe Wind overfald blurred

playS vil give voldsdømte karantæne fra barer om natten

amdisenogbjørstorp

"Et forsøg på snyd" før drama-valg i S: Samme kreditkort oprettede 33 medlemskaber

20160309-162009-3-1920x1281we

Gentoftes stemmesluger tjekker ud - nu kaster de andre sig over byttet

Hans Toft 2018

Går af efter 28 år som borgmester: ”Han symboliserede det kommunale Konservative”

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere