Dansetyven, papirtricket og den klassiske lommetyv: Sådan beskytter du dig mod tyveri

Københavns Politi har de seneste måneder set flere eksempler på trick- og lommetyveri. Derfor kommer de nu med en guide til, hvordan du kan beskytte dig mod nogle af de mest udbredte former.

De er snedige og hurtige. Og så er de et ubehageligt bekendtskab.

Trick- og lommetyve er ikke noget nyt. Men problemet er stigende, og de langfingrede tyveknægte finder hele tiden på nye måder at lokke deres ofre i fælden.

Københavns Politi har i de seneste måneder set flere eksempler på de snedige tyverier. Det oplyser Nicklas Stage Poulsen, der er leder af tyverisektionen, til TV 2 Lorry.

- Derfor har vi målrettet vores indsats mod lommetyvene, og vores tyverisektion har flere gode spor at gå efter i nogle af de konkrete sager, siger han.

Det kan du gøre

Man kan dog også selv forsøge at sikre sig mod trick- og lommetyvene. Københavns Politi guider dig i faktaboksene herunder til, hvad der kendetegner de forskellige tyve, og hvad du kan gøre for at beskytte dig mod dem.

Dansetyven

- Den seneste tid har vi set flere eksempler på tricktyve, som udgiver sig for at være flaskesamlere og henvender sig til borgere i byens parker. Mens de spørger efter pantflasker, er det i flere tilfælde lykkedes tyvene at stjæle værdigenstande, siger Nicklas Stage Poulsen.

Papirtricket

Den klassiske lommetyv

Skulle du alligevel falde i tyvens fælde, så opfordrer Københavns Politi til, at man ringer 114.

- På den måde har vi mulighed for at sende patruljer ud i området, og forhåbentlig finde gerningsmændene, inden de når for langt væk, siger Nicklas Stage Poulsen. 

Også i november sidste år oplevede Københavns Politi en stor stigning i antallet af tricktyverier. Dengang var det særligt dansetyvene, der var på spil. Her gik det blandt andet ud over Thomas Bro Schaadt, der fik stjålet sit dankort, da en ukendt mand pludselig ville danse med ham. 

Det indslag kan du se herunder.

I november blev Thomas Bro Schaadt udsat for et dansetyveri.

Det er ikke kun i København, at trick- og lommetyvene er på spil. Så sent som i juni har de også huseret i Nordsjælland. Det gik blandt andet ud over en 88-årig mand, der blev bestjålet på åben gade. 

Det skete foran Danske Bank, hvor en ukendt gerningsmand henvendte sig til den 88-årige og sagde, at han havde tabt en halvtredser på gaden.

Da den 88-årige ville kigge efter pengesedlen, lykkedes det den ukendte mand at stjæle hans kreditkort og efterfølgende hæve penge fra den 88-åriges konto.