Danmarks største bogmesse er blevet aflyst

Efter afbud fra en række centrale aktører er det nu besluttet, at årets udgave af bogmessen Bogforum aflyses.

Der bliver intet bognørderi i Bella Center i 2020. Det står klart, efter BogForum er blevet aflyst. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Bogforum, som er Danmarks største bogmesse, er i det store og hele blevet aflyst, oplyser arrangørerne i en pressemeddelelse.

Det sker, efter at flere store forlag som Gyldendal og Politikens Forlag har meldt afbud til messen af frygt for smitte med coronavirus.

Aflysningen sker til trods for, at Bogforum længe har haft en plan klar for at gennemføre den store messe - en plan som var udarbejdet og godkendt af myndighederne.

Men det har ikke været nok for branchen, og nu har Bogforum altså givet efter.

- Vi har lyttet til branchen, taget det til os, og må konstatere, at det ikke er muligt at gennemføre Bogforum på normal vis i år, siger Andreas Norkild Poulsen, der er udstillingsleder for Bogforum, i pressemeddelelsen.

Læs også Ny Tivoli-direktør overtager en forlystelsespark i krise - i dag var første arbejdsdag

Den rigtige beslutning

Det er tilsyneladende noget, som forlagene sætter pris på.

- Beslutningen om at udskyde Bogforum til 2021 er helt rigtig, og vi er glade for, at man har lyttet til branchen, siger Gyldendals administrerende direktør, Morten Hesseldahl ifølge pressemeddelelsen.

Direktør for Politikens Forlag Lene Juul stemmer i med Gyldendal.

- Vi vil ikke lægge skjul på lettelsen over, at man vælger at udskyde Bogforum til 2021. Det handler jo i sidste ende om hensynet til både udstillere, publikum og forfattere, siger hun i pressemeddelelsen.

Læs også Museum sætter “enestående dejlig” besøgsrekord: Derfor ærgrer direktøren sig alligevelTilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik