Henrik greb ind, da psykisk syg sprang i havnen med syv-årig pige

En 18-årig frivillig i Hovedstadens Beredskab sprang torsdag eftermiddag i Nyhavn og reddede en lille pige, der blev kastet i det kolde vand.

Det blev en voldsomt dramatisk eftermiddag for den 18-årige Henrik (redaktionen kender hans efternavn), da han var gået i Nyhavn for at spise med sin kæreste.

For mens det unge par sad og spiste, hørte de pludselig panikslagne råb om hjælp.

Råbene kom fra en rædselsslagen mor, der gik tur i Nyhavn med sin syv-årige datter. Pludselig flåede en yngre mand barnet fra moren og sprang i havnen med hende.

quote Jeg skreg bare. Hele Nyhavn må have hørt det. Jeg frygtede jo, at han ville holde hende nede under vandet.

Maggie Jensen, mor til den syv-årige pige

- Det er en tilsyneladende sindsforvirret mand, som er midt i tyverne, fortæller vicepolitiinspektør i Københavns Politi, Jesper Bangsgaard til TV 2 Lorry.

BT har talt med den syv-årige piges mor, Maggie Jensen:

- Jeg var helt paralyseret. Jeg skreg bare. Hele Nyhavn må have hørt det. Jeg frygtede jo, at han ville holde hende nede under vandet, siger hun til BT.

Trak syv-årig og mand op på kajen

Da både pigen og den sindsforvirrede mand lå i det kolde vand, gik Henrik i aktion.

- Da jeg kommer over og ser pigen i vandet, er jeg klar over, det skal gå stærkt. Jeg har kun et i tankerne, ned i vandet og få fat på hende, fortæller Henrik.

Han sprang i vandet og fik hurtigt fat i pigen, og ikke nok med det - han fik også fat i den sindsforvirrede mand og trukket ham ind til kajen.

- Der var så ankommet en færdelsbetjent til stedet, som hjalp med at sikre den unge mand, siger Jesper Bangsgaard og tilføjer, at manden ikke satte sig til modværge.

- Han er blevet tvangsindlagt, og så bliver han sigtet efter straffelovens paragraf 252, som handler om at bringe andres liv og førlighed i fare. Og det var heldigt, at redningsmanden handlede så resolut, for pigen var i fare. Vandet er kun 12,7 grader varmt, og det overlever man ikke så længe i, fastslår vicepolitiinspektøren.

Maggie Jensen fortæller, at datteren har det fint efter omstændighederne, men selvfølgelig er rystet. Hun vil gerne i kontakt med Henrik for at takke ham for at redde sin datter:

- Vi fik navnet og nummeret på ham efterfølgende. Og Isabellas far og jeg vil gerne give ham og kæresten en gave som belønning og tak for, at han bare hoppede i, og at de begge hjalp, siger hun til BT

Brandkadet og så frivillig

Henriks indsats vækker glæde i Hovedstadens Beredskab. Her har Henrik i halvandet år været brandkadet i  Ungdomsbrandkorpset, og siden har han været frivillig i beredskabet. Han medvirker ikke ved slukning af brande, men assisterer beredskabet i andre opgaver.

- Der er ingen tvivl om at Henrik har ydet en forbilledlig redningsindsats, lyder det fra Tim Ole Simonsen, indsatsleder ved Hovedstadens Beredskab.

- Et barn ligger i vandet er i livsfare, og sekunderne tæller. Henrik har vist, hvad en sand redningsmand er og fortjener stor ros for sin indsats.

Efter bjærgningen af pigen og den sindsforvirrede mand dukkede også ambulancereddere og akutlæge op på stedet, og de sikrede sig, at den lille pige var i god behold. Ifølge Jesper Bangsgaard var hun våd, forkommen og forskrækket - men ellers ikke kommet til skade.

- Vi er stolte og taknemmelige over Henriks flotte indsats og den gode afslutning på en ellers alvorlig hændelse, skriver Hovedstadens Beredskab i en pressemeddelelse.

Artiklen er opdateret med udtalelser fra Københavns Politi

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politi 112 politibil

Knivoverfald i Nordvest: Politiet efterlyser tre mænd

182875419_1391088584582504_6810450947341715862_n

Farvel til bilen - påvirket bilist kørte for 11. gang uden kørekort

20191011-134929-3-1920x1280we

Mand overdænget med slag og stukket med kniv i København

Genrebillede

Gymnasie ramt af kæmpetyveri: 120 designerstole forsvandt over weekenden

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere