Cykelbro til over 100 millioner skaber kaos: Nu besvarer kommune kritik

Københavns Kommune svarer på kritik af den nye cykelbro, som kun har været tilgængelig i en uge, men fået en hård medfart af cyklisterne.

Kritikken af den nye cykelsti over Dybbølsbro i København vælter ind, og efter at TV 2 Lorry onsdag dækkede omstændighederne af den udskældte bro, er antallet af frustrationer kun vokset.

Den rekordbrede cykelbro har efter sin åbning i forrige uge haft en politibetjent stående til at guide forvirrede cyklister. Nye afmærkninger er henover natten blevet lavet for at afhjælpe problemerne.

quote Man lytter ikke til cyklisterne før man laver sådan noget som det her. Jeg synes simpelthen det er en skandale

Carsten Holt, cyklist

Onsdag aften talte TV 2 Lorry med flere cyklister der stadig må kæmpe sig gennem kaostilstande og forvirring på vej til og fra broen.

- Jeg tænker, at det er klamphuggeri af værste skuffe. Man lytter ikke til cyklisterne, før man laver sådan noget som det her. Jeg synes simpelthen, det er en skandale, siger Carsten Holt, da TV 2 Lorry møder ham på vej hjem fra arbejde ved cykelbroen.

Den nye bro volder også fodgængere problemer:

- Jeg har aldrig set så meget panik, som når man skal gå over gaden eller i det hele taget forbi, siger Michael Clausen.

Den nye cykelbro betyder, at cyklister, der skal mod Fisketorvet, skal ud på lidt af en rundtur i krydset ved Ingerslevsgade.
Den nye cykelbro betyder, at cyklister, der skal mod Fisketorvet, skal ud på lidt af en rundtur i krydset ved Ingerslevsgade.
Foto: TV 2 Lorry - grafik

Den anden ende af broen skaber også mere forvirring end hvad godt er, og nogle er helt i tvivl om hvor der må køres.

-Ærligtalt så ved jeg ikke, hvor man skal køre. Da jeg kom i morges, tænkte jeg, at jeg simpelthen ikke ved, hvad jeg gør, når jeg skal hjem, for jeg ved ikke, hvordan jeg kommer over krydset, når man skal den anden vej, siger Tilde Broge-Starck og fortsætter:

- Det er helt tåbeligt. Man kan bare vente på, at der er nogen, der bliver kørt ned.

Problemet er helt konkret det fembenede kryds, hvor cyklister skal med rundt i retning mod uret for at komme op på broen i retning mod Fisketorvet.

Løsningen med en dobbeltrettet cykelsti i samme side skaber både forvirring og kaos hos især bløde trafikanter.

Artiklen fortsætter efter videoen...

TV 2 Lorry var onsdag morgen på plads ved Dybbølsbro for at dokumentere de problematiske forhold i krydset.

Kommune: Derfor har vi valgt denne løsning

TV 2 Lorry har rettet henvendelse til Københavns Kommune for at få dem til at besvare den massive kritik fra cyklisterne.

Her erkender kommunen, at der er problemer med den nye cykelbro, og at forholdende som de er nu er uholdbare.

Derfor har kommunen nu også givet lovning på at der hurtigst muligt kommer en løsning på problemerne omkring broen.

Hvorfor har man ikke lavet to bredere cykelstier på hver siden af kørebanen, så folk bare kunne cykle som normalt? 

- Vi har sammen med vores rådgiver drøftet flere forskellige muligheder for, hvordan udvidelsen af Dybbølsbro skulle være, og der er flere årsager til at vi er landet på at lægge cykelstien i midten og kørebanen til biler i siden, udtaler Henriette Hall-Andersen og fortsætter:

- En af årsagerne handler om den byggetekniske konstruktion. For at lukke hullet imellem de to broer, der før udgjorde Dybbølsbro, har vi etableret et ståldæk i midten, som bliver båret af de to gamle broer. Her har det været en fordel, at den nye midterdel af broen ikke skulle bære tung biltrafik, men kun cykeltrafik.

- En anden årsag er, at vi gerne ville skabe en bedre forbindelse for cyklisterne til cykelslangen, og her har det også været en fordel at adskille tung og let trafik og holde cyklisterne i midten af broen.

- Såfremt der skulle etableres en bilbro i midten af Dybbølsbro, ville det sandsynligvis have krævet søjler ned i baneterrænet, og så ville der have været et langt strørre behov for sporspærringer i et område, hvor det i forvejen er yderst vanskeligt at få tildelt spærringer. prisen ville sandsynligvis også have været væsentlig højere, siger hun.

Københavns Kommune meddeler, at de arbejder på at kortlægge, hvilke konkrete tiltag, der skal foretages for at gøre skærpe sikkerheden ved og på den nye cykelbro.

Cyklister melder om kaos på dyr og rekordbred cykelsti i København

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere