Medie: Dansk par blæste på corona-karantæne og rejste til ferieø – nu er de isoleret på hotel

Et dansk par fra København har trodset deres corona-karantæne og er rejst på ferie til Madeira. Her er de blevet bedt om at blive på hotelværelse af de portugisiske sundhedsmyndigheder.

Madeira er dels en gruppe portugisiske øer i det østlige Atlanterhav, dels navnet på hovedøen i øgruppen. De ligger ud for Marokko og nord for de Kanariske Øer. Foto: Palle Hedemann - Ritzau Scanpix

Et københavnsk par i corona-karantæne rejste søndag til byen Funchal på den portugisiske ferieø Madeira.

Her er de blevet kontaktet af de portugisiske myndigheder, der har bedt parret om at blive på deres hotelværelse, indtil deres karantæne udløber. 

Det skriver det portugisiske medie expresso.pt.

Læs også Gode råd om coronavirus: Det skal du gøre, hvis du er i tvivl

I et kommuniké fra myndighederne på Madeira skriver det regionale sekretariat for sundhed og borgerbeskyttelse, at de er opmærksomme på situationen.

"Sundhedsforvaltningen, IP-RAM, gør opmærksom på, at de regionale sundhedsmyndigheder siden 8. marts har fulgt to danskere, der opholder sig i Den Autonome Region Madeira, og som sandsynligvis har været i kontakt med COVID-19 i hjemlandet.

Oplysningerne stammer fra de danske sundhedsmyndigheder og blev overbragt denne styrelse den 8. marts gennem den Overordnede Sundhedsstyrelse.

Hotellet, hvor de to personer er indlogeret, er blevet informeret; de to danske statsborgere har ikke udvist symptomer, men overvåges og holdes i forebyggende isolation indtil inkubationsperioden udløber", skriver de i den oficielle udmelding.

Søn indlagt med smitte

Journalisten, der har skrevet historien, Marta Caires, siger til TV 2 Lorry, at parrets søn er på hospitalet i Danmark og blev konstateret smittet med coronavirus den 1. marts.

Parrets karantæne udløber 14. marts, men dette trodsede de og fløj altså til Madeira søndag. 

Nu er parret blevet bedt om at blive på deres hotelværelse indtil 14. marts.

Læs også 1813 får tusindvis af opkald fra raske om corona - blokerer for alvorligt syge

Det pågældende hotel kender til situationen, og det københavnske par har ikke symptomer på coronavirus, skriver expresso.pt.

TV 2 Lorry har mandag aften været i kontakt med Udenrigsministeriets presseafdeling, som oplyser, at ministeriet ikke kan forholde sig til historien, før sagen er undersøgt nærmere.

Styrelsen for Patientsikkerhed oplyser tirsdag, at de hverken kan be- eller afkræfte, da man af princip ikke kommenterer på specifikke tilfælde af coronavirus eller karantæne.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik