Coronalukket værtshusejer: Nu må politikerne finde sammen

Små erhvervsdrivende som caféer og værtshuse, restauranter og frisører venter utålmodigt på afklaring,

Indehaver af Café Runddelen på Nørrebro er en ud af utallige små erhvervsdrivende, som venter utålmodigt på nyt. Foto: TV 2 Lorry

Gulvene bliver svabet igen og igen - og fadølsanlægget bliver grundigt poleret.

Som alle andre caféer og beværtninger ligger det mere end 100 år gamle værtshus Café Runddelen på Nørrebro i absolut coronadvale.

- Nu må de voksne snakke sammen og så få lavet de åbninger, som jeg finder, der er plads til, siger Café Runddelens indehaver, Keld Hilmar Hansen, da TV 2 Lorry møder ham i den tomme beværtning.

De voksne er statsminister Mette Frederiksen og alle de andre politikere. Og restauratør Keld Hilmar Hansen har fulgt nøje med dem alle.

- Det eneste, det pressemøde gik ud på, det var at fortælle os allesammen, at der ikke skete noget som helst, siger den skuffede restauratør, som havde troet og håbet på nyt: 

- Hvornår kan alle vi små erhvervsdrivende så småt begynde at åbne igen?

- Jeg ved ikke lige, om det lige er mig, som skal åbne, men der er ting i samfundet, som skal. Frisører, massører - ting, hvor to mennesker er sammen. De kan nok godt finde ud af at holde den afstand, der skal være. Eller bruge de hjælpemidler, så det ikke smitter. Det er jeg ret sikker på, siger Keld Hilmar Hansen.

Frisør venter i spænding

På Strandvejen i Hellerup ligger Salon Moro by Larsen. En af de utallige frisører, som er forhindret i at krølle og klippe, permanente og farve.

Også her følger indehaver Jan Larsen trofast med, når statsminister Mette Frederiksen toner frem på skærmen:

- Skal vi have visir på? Skal vi pakkes ind i malerdragter, plastikkapper, handsker? Det er altsammen ting, man kan forvente, der kommer.  

Jan Larsen, Indehaver af frisørsalonen MORO By Larsen.

- Så sidder jeg bare og lytter til, hvad det er, der kommer frem. Jeg er så spændt på, om vi bliver åbnet. Bliver det forlænget? Men jeg synes godt nok ikke, der kom noget ud på pressemødet, som omhandlede de små erhvervsdrivende. Slet ikke, siger Jan Larsen.

I mellemtiden taler frisørerne indbyrdes om sikkerhed og sundhed.

Indehaver af frisørsalonen MORO By Larsen i Hellerup, Jan Larsen, tror der kommer store krav til frisørerne. Foto: TV 2 Lorry

- Skal vi have visir på? Skal vi pakkes ind i malerdragter, plastikkapper, handsker - alle de her ting, som man kan forvente, der kommer. Er det sikkert nok?, spørger Jan Larsen.

Ingen penge på kontoen endnu

Både frisørsalonen i Hellerup og beværtningen på Nørrebro får del i de store økonomiske coronahjælpepakker. Til personalets løn og de faste udgifter. Også her venter begge steder på afgørende nyt.

02:47

Cafeejere og frisører er blandt dem der håber at få lov til at åbne snart. 

Luk video

- Der er ikke gået nogle penge ind på min bankkonto endnu. Der er ikke mange penge tilbage i kassen for os små selvstændige, siger Keld Hilmar Hansen, Restauratør Café Runddelen.

Alligevel havde han lidt at glæde sig over netop onsdag -  selvom det kommer til at ske lidt ensomt og alene.

- Jeg har faktisk 10-års jubilæum her på Café Runddelen. Og det er lidt underligt at gå alene hernede og vaske gulv - i stedet for at feste med alle de fantastiske gæster, jeg har haft gennem årene, siger Keld Hilmar Hansen.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik