Coronakrise aflyser folkefest - men ny metrolinje ventes at åbne til tiden

Covid-19 får Metroselskabet til at aflyse folkefest i forbindelse med åbningen af den nye metrolinje M4 Nordhavn.

02:07

Der var ikke sparet på underholdningen, da M3 Cityringen åbnede sidste efterår. M4 Nordhavn åbnes mere stilfærdigt.

De store fanfarer, musikunderholdning og skåltaler foran masserne bliver pakket væk, når den nye metrolinje M4 Nordhavn efter planen skal åbne 28. marts. 

Det oplyser Metroselskabet til TV 2 Lorry. 

Læs også Ny metrolinje til Nordhavn åbner til marts

Den store folkefest med kongelig deltagelse bliver således aflyst. 

I stedet vil åbningen blive markeret langt mere afdæmpet og håndholdt. Det vides ikke, om der eksempelvis vil blive klippet en snor, oplyser Metroselskabet.

Læs også Metroselskabet: Fortsat sikkert at rejse med travl metro

- Vi forventer fortsat at åbne den nye metrolinje M4 som planlagt den 28. marts. Når M4 Nordhavn åbner, vil der være flere afgange på stationerne mellem København H og Østerport. Det skyldes, at M4 deler spor med M3 Cityringen, skriver Metroselskabets administrerende direktør Henrik Plougmann Olsen i en mail til TV 2 Lorry. 

Forebygger trængsel

- I myldretiden vil der derfor være afgang på strækningen hvert halvandet minut. M4 vil dermed forebygge trængsel, når folk rejser med metroen, lyder det fra Henrik Plougmann Olsen. 

Læs også Ny metrolinje til Nordhavn åbner til marts

Det er endnu ikke besluttet, hvornår på dagen det første tog på M4 vil køre.

Da M3 Cityringen sidste efterår skete det under stor mediebevågenhed og deltagelse af både kongehus og ministre. Samtidig kunne folket høre musik og taler på blandt andet Rådhuspladsen. 

  Foto: Mia Cassens/TV 2 Lorry

Den nye metrostation i Nordhavn bliver indviet uden de store fanfarer på grund af coronavirus Foto: Leif Danielsen - TV 2 Lorry

M4 Nordhavn

 • Metrolinjen M4 kører fra de to nye stationer Orientkaj og Nordhavn via Østerport, Marmorkirken, Kongens Nytorv, Gammel Strand, Rådhuspladsen frem til København H.
   
 • Linjen vil frem til åbningen af Sydhavnsafgreningen i 2024 have i alt disse 8 stationer – herefter udvides linje M4 med yderligere 5 stationer på afgreningen fra Cityringen til Sydhavn.
   
 • Åbningen af M4 betyder, at frekvensen af afgange bliver dobbelt så høj mellem Østerport og København H. I myldretiden vil der på denne strækning være afgang i hver retning hvert halvandet minut.
   
 • M4 forventes at åbne lørdag den 28. marts 2020, såfremt myndighederne har givet den endelige tilladelse til at køre med passagerer på strækningen.
   
 • Med åbningen af M4 får metronettet i København tilføjet de to stationer Orientkaj og Nordhavn, så det samlede antal metrostationer er 39.
   
 • For at sikre en god start på testkørslen på linje M4, blev linje M3 Cityringen lukket fra den 12. januar. M3 Cityringen ventes som planlagt at åbne for passagerer igen natten til mandag den 27. januar.
   
 • De to stationer Nordhavn og Orientkaj vil betjene cirka fem mio. passagerer om året i 2025, og linje M4 ventes desuden at have en positiv effekt på passagertallet på M3, da linjen sikrer dobbelt så mange afgange på strækningen mellem Østerport og København H.

 

Kilde: Metroselskabet og TV 2 Lorry

01:10

TV 2 Lorry var med, da den nye metrolinje skulle testkøres i januar. 

Luk video

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik