Corona-presset restauratør vil have forlænget ordning med udvidet udeservering

Siden maj har restauranter og caféer haft mulighed for at rykke deres servering ud på blandt andet fortov og parkeringspladser. Men det slutter den 1. oktober. Derfor foreslår flere nu, at man forlænger ordningen.

Coronakrisen er hård. Specielt for hotel- og restaurationsbranchen, der gang på gang har været omdrejningspunkt for tiltag i kampen for at komme corona til livs. Og det har presset branchen til det yderste. Men snart bliver det - måske - endnu værre. 

quote Jeg frygter, at det vil betyde, at jeg er nødsaget til at afskedige en medarbejder - og i værste tilfælde dreje nøglen om

Henrik Laszlo, medejer af Fishmarket

I maj blev det nemlig besluttet, at blandt andet caféer og restauranter kunne få tilladelse til at udvide deres kapacitet ved at inddrage blandt andet fortorve og parkeringspladser til spisepladser. Ordningen er en del af Københavns Kommunes hjælpepakker mod coronaens konsekvenser.

Det er en ordning, som flere virksomheder har gjort brug af. Blandt andet Henrik Laszlo, der er medejer af restaurant Fishmarket i København. Men snart er det slut.

"Udvid ordningen"

Ordningen løber nemlig kun frem til den 1. oktober, og det bekymrer Henrik Laszlo.

- Jeg frygter, at det vil betyde, at jeg er nødsaget til at afskedige en medarbejder - og i værste tilfælde dreje nøglen om, siger han til TV 2 Lorry.

Henrik Laszlo foreslår, at man udvider ordningen om udvidet udeservering, så den gælder resten af året.
Henrik Laszlo foreslår, at man udvider ordningen om udvidet udeservering, så den gælder resten af året.
Foto: TV 2 Kosmopol

Ved at benytte parkeringspladsen foran sin restaurant, har han fået 20 ekstra siddepladser til sine gæster. Og det har ifølge ham været en stor gevinst over sommeren.

For med de strenge afstandskrav indenfor, har han været nødsaget til at inddrage 20 siddepladser inden døre. Men det har muligheden for udepladser indtil nu kompenseret for. 

Derfor håber han, at politikerne vil udvide ordningen, så den gælder resten af året - og gerne også i 2021. Men det ser ikke ud til at blive en realitet. 

quote Det er ærgerligt, men jeg er egentligt ikke overrasket

Karen Nedergaard, regionsformand for Horesta

Ærgerligt, men forventet

For spørger man teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune, Ninna Hedeager Olsen fra Enhedslisten, er en udvidelse af ordningen ikke på tegnebrættet.

- Den aftale, vi indgik dengang, var, at det skulle løbe fra foråret og frem til oktober. Det er her vejret er godt, og der er mulighed for indtjening. Og så er datoerne også sat for at tage hensyn til naboer, der kan være generet af det her, siger hun til TV 2 Lorry.

Horestas regionsformand Karen Nedergaard er ærgerlig over, at ordningen ikke står til at blive forlænget.
Horestas regionsformand Karen Nedergaard er ærgerlig over, at ordningen ikke står til at blive forlænget.
Foto: TV 2 Kosmopol

Hos Horesta, der er brancheorganisation for hoteller og restauranter, er meldingen om, at der ikke umiddelbart kommer en forlængelse af ordningen, hård. Især fordi muligheden for udvidet udeservering har betydet, at mange virksomheder i branchen har holdt skindet på næsen. Det fortæller regionsformand i Horesta, Karen Nedergaard.

- Det er ærgerligt, men jeg er egentlig ikke overrasket. Hver gang der skal skrues på nogle knapper, så går det ud over vores branche. Og det er ærgerligt, for denne her ordning har faktisk betydet, at flere virksomheder har afværget at fyre medarbejdere eller lukke ned, siger hun til TV 2 Lorry. 

quote Hvis der kommer nogle ideer, som vi har mulighed for at tage hensyn til for at redde byens restauranter og cafeer, så vil jeg rigtig gerne være åben over for at kigge på det sammen med resten af budgetkredsen

Ninna Hedeager Olsen (EL), teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune

Åben for ideer

Borgmester Ninna Hedeager Olsen slår dog fast, at Københavns Kommune er villige til at se på, hvad de kan gøre for at hjælpe branchen.

- Hvis der kommer nogle ideer, som vi har mulighed for at tage hensyn til for at redde byens restauranter og caféer, så vil jeg rigtig gerne være åben over for at kigge på det sammen med resten af budgetkredsen, siger hun. 

Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL).
Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL).
Foto: TV 2 Kosmopol

Det er dog en noget uforstående Henrik Laszlo, der modtager den besked. Han mener nemlig, at en forlængelse af ordningen er en nem måde at hjælpe en branche, der er i knæ. Derfor appellerer han også til, at politikerne begynder at lytte til dem.

- Vi har virkelig brug for hjælp, siger han og fortsætter:

- Og jeg vil bare ønske, at vores politikere begynder at tage lidt faglig ekspertise med, før de træffer sådan nogle beslutninger.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik