Cityringen lukkes helt på grund af testkørsel - og der er flere forstyrrelser på vej

Fra lørdag til søndag lukkes Cityringen helt ned, mens den kommende metrolinje M4 bliver testkørt.

Nu begynder testkørslen for alvor på den kommende M4 Nordhavn-linje. Det betyder, at Cityringen både skal rumme tog med passagerer .- og testtog uden passagerer. For at det kan lade sig gøre, lukker Cityringen i fra lørdag aften til søndag formiddag. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Åbningen af den kommende metrolinje M4 Nordhavn kommer i de næste uger til at sætte præg på Ciryringen, som den på adskillige stationer deler spor med.

Og i den førstkommende weekend lukkes Cityringen helt i tidsrummet fra klokken 23.00 lørdag aften til søndag formiddag klokken 10. I stedet indsættes metrobusser.

Læs også Ny metrolinje til Nordhavn åbner til marts

Metroselskabet oplyser til TV 2 Lorry, at der nu skal gennemføres såkaldte trial runs med den kommende metrolinje, og det er det, der skal gøres klar til i weekenden. Herefter vil Nordhavnslinjen begynde at køre regelmæssigt, som om den var åbnet - men uden passagerer.

- For at prøvedriften kan sættes i gang, er det nødvendigt at lukke M3 Cityringen igen, så systemet kan genindstilles til, at M4 Nordhavn kan køre, oplyser DOT (Din Offentlige Transport, red.) på deres hjemmeside.

Tør ikke afvise forstyrrelser

M4 Nordhavn åbner den 28. marts. Og Metroselskabet tør ikke afvise, at der i perioden frem til åbningen kan komme forstyrrelser på Cityringen.

De to linjer deler stationerne Københavns Hovedbanegård, Rådhuspladsen, Gammel Strand, Kongens Nytorv, Marmorkirken og Østerport, hvorefter M4 kører ud mod de sidste to stationer, Nordhavn og Orientkaj.

Læs også Cityringen får opmærksomhed i udlandet

Når passagererne står og venter på Cityringen, vil de på afgangstavlen kunne se, at der kommer tog til eller fra Nordhavn, ligesom det også bliver annonceret i højttalerne.

Men det er først fra 28. marts, dørene går op, og de kan stige ombord.

Første del af M4 - fra Hovedbanegården til Orientkaj - åbner 28. marts, og nu går testkørslen for alvor i gang.  Foto: Mia Cassens/TV 2 Lorry

I januar var Cityringen lukket i hele to uge i træk, også på grund af testkørsel med M4.

Læs også Cityringen lukkes helt i to uger: System skal opgraderes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik