Christiansborg evakueret: Røgudvikling fra ild i kælderen

Alle ansatte og besøgende på Christiansborg er tirsdag eftermiddag blevet bedt om at forlade bygningen. En brand i kælderen udviklede skadelig røg.

En brand i en el-installation har kort før kl. 14 fået Hovedstadens Beredskab til at rykke talstærkt ud til Christiansborg.

Vidner beretter på Twitter om, at myndighederne har valgt at evakuere bygningen.

- Alle er sendt ud og vi er lige ved at finde ud af, hvad der egentligt er situationen, oplyser pressevagten i Folketinget til TV 2 Lorry.

Ifølge Hovedstadens Beredskab er der opstået brand i en el-installation i kælderen. Branden er dog ifølge vagtchefen slukket igen.

- Selve branden er slukket, siger vagtchef hos Hovedstadens Beredskab Michael Joensen kort før klokken 14.

Beredskabet oplyser, at de har fjernet strømmen fra den tavle, der gik ild i, men at det ikke burde få konsekvenser for resten af bygningen.

Årsagen til den efterfølgende evakuering er, at der har været noget efterfølgende røgudvikling, som myndighederne er igang med at få ventileret ud.

- Det burde ikke tage ret lang tid fra nu af. Vi er lige ved at lufte ud, og så burde folk kunne komme tilbage til deres arbejde, siger Michael Joensen.

Det er indtil videre ikke muligt at få svar på, om nogle ansatte eller gæster på Christiansborg skal sendes på hospitalet til efterfølgende kontrol. 

Kort efter klokken14.30 skriver Hovedstadens Beredskab på Twitter, at deres indsats er overstået på stedet, og at beredksabet har udluftet de berørte områder og returnerer til brandstationerne.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Men in black demo

Mor til to tiltalt for at opfordre til hærværk fra talerstol

Mand fundet livsløs i Roskilde Havn

Livløs mand reddet op af havn

Masseslagsmål

Fem personer anholdt efter masseslagsmål med knivstikkeri

kokain.jpg

Kæmpe kokainfælde i Hedehusene - firma vidste ingenting

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere