Bryllupsbilleder fra LGBT+ personer efterlyses til stor udstilling

Det er begrænset, hvor mange billeder og arkivalier, Københavns Stadsarkiv ligger inde med, som viser vielser af LGBT+ personer. Nu efterlyser de billeder til en stor udstilling.

Det er over 30 år siden, de første homoseksuelle kunne indgå registreret partnerskab. 

Alligevel er det yderst begrænset, hvor mange billeder og arkivalier, Københavns Stadsarkiv ligger inde med, som viser den del af historien, der handler om vielser af LGBT+ personer.

Derfor efterlyser stadsarkivet billeder og historier fra LGBTI+-personers bryllupper og registrerede partnerskaber i København.

Billederne skal bidrage til en udstilling på Københavns Rådhus, hvor Københavns Stadsarkiv sammen med Vielseskontoret laver en større udstilling af netop billeder fra LGBT+-bryllupper.

Kultur- og fritidsborgmester i København, Franciska Rosenkilde (Å), håber, at de indsamlede bryllupsbilleder kan være med til at udfolde en vigtig del af Københavns historie:

- Det er afgørende at vi som by og mennesker får fortalt vores historie. Og her spiller Stadsarkivet en fuldstændig afgørende rolle. Også historierne – i ord og billeder -fra LGBTI+-personer kan foldes endnu mere ud, så jeg håber meget på bidrag til indsamlingen og dermed den kommende udstilling, siger hun i en pressemeddelelse.

Udstillingen finder sted i forbindelse med Copenhagen 2021, som er den samlede markering af verdens mest signifikante prideevent WorldPride og LGBTI+ sportsstævnet EuroGames.


WorldPride er en fejring og markering af LGBTI+ personers rettigheder i verden, mens EuroGames er et stort idrætsstævne med mere end 28 forskellige idrætsgrene, der skal øge opmærksomheden om LGBTI+ sport og bekæmpe diskrimination på baggrund af seksuel orientering i sport.

Begivenheden løber af stablen i både København og Malmø fra d. 12 - 22 august 2021.

Vil du bidrage med dit bryllupsbillede? Så kommer her en vejledning:


Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

60_percent

playOplev naturen: Sådan kan du fange fuglenes sang med en byg selv-optager

Plejehjemsklovn1

playCirkusklovne måtte ikke optræde. Så lejede de en lift og steg til vejrs

Roskilde Festival

Her kan du komme på festival trods corona-restriktioner

copenhagen historic grand prix

Trods aflysninger på stribe: Motorløb i København gennemfører historisk grandprix

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere