Hotelgigant og pensionsselskab skaber luksus hotellejligheder på omstridt grund

Postgrunden i København har været omdrejningspunkt for både borgerprotester og politiske ideologier i hovedstaden. Nu bygges der både højt og luksuriøst.

Det skyder op med nye højhuse flere steder i hovedstaden.

Ét af de steder, hvor tårnene for alvor knejser sig op, er på Postgrunden, hvor Postdanmarks postterminal i København lå frem til 2016.

Nu er den gamle terminal blevet revet ned, og etagebyggerier med blandt andet fem højhuse løfter sig uge for uge højere op.

Og nu er planlægningen for en del af lejlighederne også på plads.

Det står klart, efter pensionsselskabet Danica Pension og hotelgruppen Edyn er blevet enige om en aftale om udvikling af 236 hotellejligheder i Postbyen.

Det skriver Danica Pension i en pressemeddelelse.

Fakta om Postbyen

Hotellejlighederne, der alle vil bestå af ét- og toværelses lejligheder med køkken og badeværelse, bliver efter planen en del af Edyns brand 'Locke' og forventes at stå indflytningsklar i 2024.

Hotellejlighederne er særligt rettet mod gæster, som skal være i København i kortere tid.

- Vi er begejstrede for den nye aftale, der gør, at Postbyen får et attraktivt tilbud til folk, som skal være i København i en periode og efterspørger et koncept med fokus på design, fleksibilitet og imødekommenhed.

- Med de nye lejligheder sigter vi efter at kombinere høj kvalitet med den lokale stemning i det kommende bykvarter på Postbyen, siger Robert V. S. Nellemann, der er ejendomsudviklingsdirektør i Danica Pension.

Stor efterspørgsel på hotellejligheder

Ifølge parterne er der en stor efterspørgsel på netop hotellejligheder, som kombinerer serviceydelserne fra et hotel med et boutique-hotel.

I stueetagen vil der blive både restaurant og bar, café- og loungeområde, der skal fungere som fleksible opholdsrum for den moderne rejsende.

Kvarteret bliver en blanding mellem erhverv, boliger og hoteller, ligesom der bliver spisesteder og detailhandel.

Desuden bliver der skabt en ny forbindelse fra Hovedbanegården og til Kalvebod Brygge, hvor man kan både gå og cykle til.

- Vi glæder os meget til at bringe vores unikke livsstilskoncept for hotellejligheder til København, hvor vi ser en stigende efterspørgsel fra moderne rejsende efter de oplevelser, som Locke-konceptet indebærer.

- Åbningen i København er et led i vores ambitiøse ekspansionsplaner på tværs af hele Europa, og vi glæder os til at samle vores gæster og nærmiljøet i dette nye, spændende bykvarter, siger Stephen McCall, som er Cheif Executive Officer hos Edyn.

Bykvarteret står efter planen færdig i 2023-2024.

Omstridt grund

Der har været megen debat om Posthusgrunden, hvor der skal bygges højhuse.

Danica Pension købte grunden i 2015, og det vakte ikke kun jubel, da det kom frem, at der skulle bygges højhuse op til 115 meter.

En af grundene til protesterne var, at det højeste byggeri vil kaste skygger over på havnebadet på Islands Brygge.

Fakta om Edyn

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Masseslagsmål

Fem personer anholdt efter masseslagsmål med knivstikkeri

IMG_1276

Bilist stak af fra uheld - nu er han fundet

kokain.jpg

Kæmpe kokainfælde i Hedehusene - firma vidste ingenting

Ishøj

playIshøj indtager atter kedelig førsteplads – men kommunen ved nu, hvordan familier smittes

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere