Ild i to etager: Kendt koncerthus ramt af brand

Brandfolk bekæmper onsdag aften en brand på spillestedet Vega i København. Årsagen til branden kendes ikke.

Opdatering
Branden i Lille Vega er slukket, oplyser Hovedstadens Beredskab Der bliver nogle få køretøjer og brandfolk tilbage de næste par timer til de sidste eftersyn og efterslukning.

Der er onsdag aften udbrudt brand på spillestedet Vega - i salen Lille Vega - på Vesterbro i København.

Spillestedet har adresse på Enghavevej. På grund af branden har politiet afspærret Enghavevej mellem Istedgade og Matthæusgade, så brandvæsnet kan arbejde på stedet.

Ingen er kommet til skade, oplyser Københavns Politi.

Vagtchef Henrik Brix fortæller til TV 2 Lorry, at branden angiveligt er startet på anden sal i bygningen.

- Det jeg har fået at vide, det er, at det brænder på to etager. Den besked jeg har fået, er at branden er startet på anden sal. Jeg har lige snakket med min indsatsleder ude fra stedet, og vi afventer nye meldinger fra brandvæsenet, siger Henrik Brix.

Ingen koncertgæster til stede

Hos Københavns Brandvæsen fortæller operationschef Brian Eriksson, at ingen koncertgæster var til stede, da branden brød ud.

- Der var kun personale til stede, siger han.

Der er onsdag aften udbrudt brand i Lille Vega på Vesterbro
Der er onsdag aften udbrudt brand i Lille Vega på Vesterbro
Foto: Local Eyes

Han kan ikke udtale sig om, hvordan branden er opstået.

- Men vi kunne konstatere, at der var ild i en lampe og noget presenning på scenen, da vores folk kom frem. Og det har givet en del røgudvikling, siger operationschefen.

Koncert aflyst

Onsdag aften klokken 20 skulle punkbandet Hatari efter planen have spillet i Lille Vega, men på grund af branden er koncerten aflyst.

- Vi har desværre haft en mindre brand i Lille Vega her for kort tid siden. Der er ikke sket alvorlige skader, men på politiets opfordring er vi desværre nødt til at aflyse aftenens koncert, skriver Vega på sin hjemmeside.

Der er onsdag aften udbrudt brand i Lille Vega på Vesterbro
Der er onsdag aften udbrudt brand i Lille Vega på Vesterbro
Foto: Local Eyes

Bygningen, som huser Lille Vega og Vegas øvrige koncertsale, er fredet. Den er tegnet af den danske arkitekt Vilhelm Lauritzen, som derudover blandt andet har tegnet Radiohuset, der er DR's tidligere hovedkvarter.

Politi og brandvæsen modtog anmeldelsen om branden på Vega klokken 18.15.