Borgmester vil give udsatte borgere strømstøtte: "Vi andre kan knibe ballerne sammen"

Socialborgmester Karina Vestergård Madsen håber på opbakning til en "hurtigtarbejdende taskforce", der skal undersøge kommunens muligheder for at kompensere udvalgte borgere for stigende elpriser.

Strømpriser, gaspriser og fødevarepriser.

Inflationen buldrer derudaf, og det kan mærkes i danskernes pengepung og ses på kontoen. Hvornår prisernes himmelflugt stopper, er der ingen, der tør spå om. 

Derfor vil Enhedslisten fredag præsentere et forslag for kollegaerne i borgerepræsentationen på Københavns Rådhus. Et forslag til gavn for dem, der er i risiko for at blive sat ud af deres bolig, fordi de ikke kan betale husleje.

- Vores forslag går ud på at nedsætte en hurtigtarbejdende taskforce, der skal se på, hvordan vi kan yde kommunalt nødhjælp til de borgere, der er økonomisk hårdt ramt. Blandt andet på grund af stigende elpriser, forklarer Enhedslistens socialborgmester, Karina Vestergård Madsen.

Danskerne er nogle af dem, der har fået mindst hjælp til at klare de rekordhøje prisstigninger sammenlignet med andre europæiske lande. Indtil videre er varmechecken den eneste økonomiske håndsrækning.

Nabolande yder økonomisk støtte

I Tyskland har de for eksempel sænket afgiften på benzin, og så giver de økonomisk støtte til alle. Og i Sverige har de gjort offentlig transport billigere og giver støtte til udsatte virksomheder. 

Fælles for vores to nabolande er dog, at det er staten, der har givet en økonomisk håndsrækning.

Hvorfor er det kommunens opgave at hjælpe økonomisk ramte borgere?  

- Det er kommunens opgave at holde hånden under de københavnere, der i denne situation er presset. Vi andre kan knibe ballerne sammen og skære det fra, der er "nice to have", og så skal vi nok klare den. Men for mennesker, som i forvejen har en stram økonomi, der kan de stigende priser slå bunden ud af deres økonomi, fortæller Karina Vestergård Madsen (Ø).

Fødevarepriserne rammer hårdest

Socialborgmesteren forklarer, at taskforcen også skal kigge på, om kommunen udnytter loven godt nok, eller om der er redskaber, der ikke bliver brugt. Og så skal enheden se på, om der skal oprettes en kommunal kasse, hvor man kan søge hjælp til ydelser.

- Lige om lidt har vi budgetforhandlinger, og det er klart, at hvis vi får tilslutning til forslaget, så skal det være en del af forhandlingerne.

Karina Vestergård Madsen mener dog ikke, at det er nødvendigt også at tilbyde københavnerne hjælp til de stigende benzinpriser.

Skal de mest udsatte bilejere så ikke også hjælpes? 

- Det, der er problemet, er, at for folk, der er på kontanthjælp eller førtidspension, så slår det allerede bunden ud af økonomien, når de går ned og handler.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik