Borgmester undersøger handlemuligheder i spildevandssag

Københavns Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen afventer i dag en redegørelse i sagen om udledning af spildevand

Både lands-. og kommunalpolitikere har nu travlt med at handle i sagen om københavnsk spildevand, der er på vej ud i Øresund.

Beslutningen om at sende de 290.000 kubikmeter spildevand ud i Øresund er truffet af forvaltningen i Københavns og Gentofte Kommuner. Og efterfølgende har flere politikere givert udtryk for forargelse i sagen og påpeget, at de første hørte om den, da TV 2 Lorry tog den op torsdag i denne uge.

Men nu forlanger de en hel stribe af redegørelser. Tidligere i dag fortalte vi om Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre,. der kalder miljøminister Lea Wermelin i samråd, og nu meddeler den københavnske Teknik- og Miljøborgmester, Ninna Hedeager Olsen, at hun har bedt om en redegørelse i sin forvaltning.

Redegørelse klar i dag

- Jeg har bedt Teknik- og Miljøforvaltningen udarbejde en orientering, da hverken jeg eller udvalget har været orienteret om sagen. Den skal være klar i dag. Her skal det bl.a. fremgå, om udvalget kunne have truffet en anden afgørelse, hvis sagen havde været forelagt politisk, og om udvalget har nogle handlemuligheder, nu hvor tilladelsen er givet, oplytser teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL), i en mail til TV 2 Lorry.

Lørdag skrev borgmesteren på sin Facebook-side, at hun ikke var orienteret om udledningen på forhånd, og i samme opslag understregede hun, at både hun og medlemmerne af Teknik- og miljøudvalget burde have været inddraget.

Spørgsmålet er nu, om hun har politisk kan standse sagen. I første omgang har Københavns Kommune bedt forsyningsselskabet Hofor om at standse udledningen i 24 timer. Den skulle have været igangsat søndag morgen, men skal altså efter den nye tidsramme først indledes mandag.

Sagen kort

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

20191107-180758-5-1920x1280we

Partier kræver brev i fredningssag tilbagekaldt: "Retssikkerheden er på spil"

Lejlighed altaner

Det kan blive sværere at få en altan i København

luftfoto-hampelandskolen

Gale tal bag skolelukning: To borgere tvinger kommune tilbage til regnemaskinen

ole bjørstorp

Vraget borgmester kan skabe sensationen med nyt parti, vurderer kommentator

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere