Borgmester skuffet over protester mod containerboliger til udsatte

Københavns socialborgmester kalder det fattigt, at beboere i Emdrup protesterer over planerne om containerboliger til unge, socialt udsatte. København skal være en by for alle, mener hun.

Frygt for kriminalitet, ravage og uro.

Og et alvorligt indgreb i lokalmiljøets grønne åndehul.

Sådan lyder nogle af de argumenter, som en lang række beboere og boligforeninger i Emdrup har bragt på banen i protest mod Københavns Kommunens planer om 12-18 containerboliger for socialt udsatte unge i bydelen

- Vi skal altid tage det seriøst, når folk er bekymrede. Men vi bliver nødt til at sige, at vi vil være en by for alle, vi vil være en rummelig by. Og så skal vi selvfølgelig som system og kommune understøtte de borgere, som ikke lige er som os selv. Men at sige, at vi ikke vil have dem, det nytter ikke noget. Vi kommer ikke til at være den by, vi gerne vil være, hvis vi ikke sørger for, at der er plads til alle, siger Københavns socialborgmester, Mia Nygaard (Rad.V).

Planerne om containerboliger til unge socialt udsatte er en midlertidig løsning, som skal hjælpe de unge videre i livet.

quote - Vi vil være en by for alle, vi vil være en rummelig by. Og så skal vi selvfølgelig som system og kommune understøtte de borgere, som ikke lige er som os selv.

Mia Nygaard, Socialborgmester, København, Rad.V.

Der er tale om unge, som i dag bor på herberger og har problemer af den ene eller den anden art. 

Tanken er, at de skal bo i containerboligerne i en periode af seks-otte måneders varighed og have forskellig form for pædagogisk støtte i form af personale på stedet.

- Jeg kan garantere, at der ikke kommer flere end 12-18 boliger. Det er klart, at jeg som socialborgmester gerne ville have, at der blev bygget nogle flere boliger. Men det handler også om, at vi ikke kan have udsatte borgere i kæmpestore enklaver - fordi så er det, at utrygheden opstår. Men at sige, at et enkelt område ikke kan rumme 12 unge mennesker, som har brug for en ekstra hånd - det synes jeg faktisk er lidt fattigt, siger Mia Nygaard.

Den stærkt omdiskuterede placering af boligerne på et grønt områder i Emdrup skyldes, at det er stærkt begrænset, hvilke egnede grunde kommunen råder over, lyder det fra borgmesteren.

Københavns Kommune vil placere containerboliger til socialt udsatte på et grønt område. En lang række beboere føler sig tromlet ned og frataget deres grønne åndehul.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

springvand solrød

playNyt springvand fik kommunes regning til at eksplodere: Tvist stadig ikke løst efter et år

Borgmestre

Kvindelige borgmestre trodser dick pics og mom-shaming: Sådan vil de få flere kvinder i kommunalpolitik

Frederiksberg Svømmehal

Renovering af Frederiksbergs historiske svømmehal forsinket og budgettet skrider

Frida Pernille Groth Rasmussen

Frida står bag barnevognsmarch for bedre forhold for fødende

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere