Borgergruppe spreder tryghed efter knivstikkeri

Torsdag aftes blev en 47-årig mand stukket ned ved Sortedam Dossering i København. Fredag delte borgergruppen "Vi tager gaderne tilbage" kaffe ud på gerningsstedet.

- Vi vil ikke have, at voldsmænd render rundt her på Nørrebro. De skal væk.

Sådan lyder budskabet fra Jan Malinowski, der er talsperson for borgergruppen "Vi tager gaderne tilbage", efter en 47-årig mand i går blev stukket ned ved Sortedam Dossering i København.

Borgergruppen stod i dag nær gerningsstedet på hjørnet af Ravnsborg Tværgade for at snakke med bekymrede borgere over en kop kaffe og vise deres utilfredshed med endnu et tilfælde af vold på Nørrebro.

- Vi vil godt markere, at når der er sket sådan en hændelse som knivstikkeriet i går, så gør vi noget. Der skal ske noget. Vi vil kunne gå trygt i vores gader.

Knivstikkeriet skete blot få dage efter, at Københavns Politi har udvidet visitationszonen på Nørrebro, så de kan tjekke borgeres lommer frem til første februar i forsøget på at finde og konfiskere netop våben.

Jan Malinowski fortæller, at borgerne på Nørrebro tog varmt imod borgergruppens indsats.

- Folk er glade for, at vi er her. Det er selvfølgelig en sørgelig grund til, at vi er samlet, men stemningen er god.

Politiet søger opklaring

Manden blev erklæret uden for livsfare få timer efter episoden, og ifølge politiet tyder intet på, at knivstikkeriet har relation til rocker-bandemiljøet.

Politiet har været til stede ved søerne flere gange i løbet af dagen for at efterforske knivstikkeriet og snakke med bekymrede borgere.

Indsatsen bestod blandt andet af to politiheste og flere patruljer, der gennemsøgte området og afhørte de lokale.

Politiet leder fortsat efter vidner til knivstikkeriet, så hvis du har set noget i går aftes, bedes du ringe til politiet på telefon 1 - 1 - 4.


Gerningsmanden var iklædt en sort hættetrøje, en mørk dunjakke samt mørke bukser.

Han beskrives som spinkel af bygning, 175-180 centimeter høj, cirka 25-30 år gammel, mørk i huden og med kort skæg.