Borgere er strømmet ud på tilfrosne søer: Nu sætter kommune advarselsskilte op

Københavns Kommune sætter ekstraordinært advarselsskilte op ved flere søer for at forhindre, at borgere går ud på is, der ikke er tyk nok til færdsel.

Den seneste uges frostvejr har fået mange borgere til at drømme om at skøjte på søerne i København.

Og nogle har endda ladet sig friste, selvom færdsel på isen endnu ikke er tilladt.

Men fra fredag eftermiddag skal skøjtelystne borgere passere nyopsatte advarselsskilte, hvis de vil ud på isen ved blandt andet søerne midt i København.

I jagten på at forhindre at flere borgere bevæger sig ud på isen, opsætter Københavns Kommune nemlig advarselsskilte ved byens mest populære søer, hvor isen endnu ikke er tyk nok.

Har haft svært ved at holde folk fra isen

Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

-  Vi har erkendt, at vi har svært ved at holde folk fra isen, og derfor gjorde vi i dag en særlig indsats for at gøre folk opmærksomme på, at isen altså er farlig at gå ud på, siger Jakob Hjuler Tamsmark, enhedschef i Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune, i pressemeddelelsen og fortsætter:

- Det kan være, vi må tage nogle af skiltene ned igen allerede i morgen, men det er vilkårene i de her dage, hvor selv små temperaturudsving afgør, om vi kan åbne flere søer eller ej.

Københavns Kommune gør samtidig opmærksom på, at den til trods for opsætningen af de nye skilte, fortsat benytter skilte med tekster “Færdsel på isen er tilladt” til at indikere, når isen er tyk nok til færdsel.

Det betyder, at det hverken er sikkert eller tilladt at bevæge sig ud på en sø, hvis den ikke er skiltet med “Færdsel på isen er tilladt”.

Ekstra måling lørdag

Fredagens is-målinger viser, at isen nu er tyk nok til at færdes på gadekæret ved Brønshøj Torv.

Flere søer i København Kommune - herunder Ørstedsparken, Sct. Jørgens Sø, Østre Anlæg og Peblinge Sø  - nærmer sig de 18 cm is, som kommune kræver, før den åbner op for lovlig færdsel på de fire søer.

- Vores målinger indikerer, at det er tæt på mange steder, og derfor måler vi isen igen lørdag morgen på de søer, hvor vi oplever, at der er flest mennesker. Så kan vi forhåbentlig glæde byens borgere med en sikker tur ud på isen, siger Jakob Hjuler Tamsmark.

Derfor vil Københavns Kommune foretage en ekstraordinær måling af de pågældende søer igen lørdag formiddag.

Hvis isen viser sig at være tyk nok til færdsel, vil kommunen udskifte de nyopstillede skilte med de klassiske blå skilte med skriften "Færdsel på isen er tilladt".

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

amarminoskilt1_web

Efter flere konflikter mellem besøgende: Naturpark opfordrer nu til sikker færdsel

Naturcenter amager

De mest naturrige steder i landet: Otte kommuner fra Lorryland med på top 10

Amager Fælled Lærkesletten blokade byggeri

Aktivister blokerer byggeri på Amager Fælled: ”Vi er naturens stemmer”

Hugorm

Varme vinteruger sætter gang i naturens forår

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere